Doğa MücadelesiManşet

[Özel Haber] Mersin İdare Mahkemesi’nde “Boğazpınar’da HES istemiyoruz” talebi ile 3 ayrı dava

0

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Boğazpınar Köyü sakinleri HES istemiyor. 1 Temmuz 2013 Pazartesi (dün) saat 15:30’da Mersin İdare Mahkemesi’nde açtıkları 3 ayrı dava ile de bunu belgelediler.

Kadıncık Vadisi'nde yapılması planlanan HES'e karşı dava açtıktan sonra mahkeme önünde poz veren Boğazpınar HES Karşıtı Platformdan Alper Mert, Ahmet Öztürk ve avukat Semra Kabasakal

paylaşmak için tklynz / click for to share

Tarsus’un Kadıncık Vadisi üzerinde bulunan Karasu ve Gökharman ırmakları üzerine yapılması planlanan Akhan 1-2 Hes Regulatörü ve Baraj projesi için daha önce verilen yürütmeyi durdurma kararı iptal edilmişti. Pazartesi günü açılan 3 ayrı dava ile iptal edilen yürütmeyi durdurma kararının yeniden işlerlik kazanması talep ediliyor.

Mersin İdare Mahkemesi’nde açılan davalar Mersin Barosu, Boğazpınar köylüleri ile şahsi olarak aynı talep ile dava açan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin eş sözcüsü Osman Yılmaz, Mehmet İstif ve Avukat Sevim Küçük tarafından açıldı. Boğazpınar köylüleri adına açılan davayı ise köylülere vekaleten Mersin Barosuna bağlı avukatlar Semra Kabasakal, Tülay Sevgi Can, Duran Küçüköner, Ünzüle Küçüköner, Ali İhsan Öztürk, Mahmut Fevzi Fzlüer, Hüseyin Özbaş ve Sevim Küçük açtılar.

Hakkında dava açılan ve Tarsus’un Kadıncık Vadisi üzerinde bulunan Boğazpınar, Olukkoyağı, Fakılar, Kenzin, Korucak, İnköyü ve Darıpınarı köylerini tehdit eden Akhan 1-2 Hes regülatörü ve Baraj projesine karşı Boğazpınar HES Karşıtı Platform tarafından uzun süreden beri bölge halkını bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor.

Yeşil Gazete olarak sizlerle paylaştığımız gibi, Nisan ayının sonunda Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi eş sözcüsü Sevil Turan ile Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Beyza Üstün’ün de içinde bulunduğu bir heyet HES’in etkileyeceği köyleri gezerek köylülere HES gelmesi durumunda yaşayacakları gerçekleri aktardılar.

Boğazpınar HES Karşıtı Platform sözcüsü Ahmet Öztürk ve avukat Semra Kabasakal

Yine Nisan ayının sonunda Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen “Santrallerin Mut iklimine olumsuz etkileri” panelinde söz alan Boğazpınarı HES Karşıtı Platform sözcüsü Ahmet Öztürk, kendi köylerinde yaşadıkları durumu ilk ağızdan aktararak Mut’lulara HES yapacak şirketlerin toz pembe yalanlarla nasıl içlerine sızdıkları hakkında bildiklerini paylaştı.

30 Nisan’da Tarsus’ta düzenlenen Köyler Arası Futbol Turnuvası’na Boğazpınar köyü futbol takımı, “Boğazpınar’da HES İstemiyoruz” pankartı ile çıktı.

Gezi Parkı Direnişi’nin fitilini ateşleyen parkın içine hafriyat yapmak için kamyonların girdiği tarihten yalnızca bir gün önce, 26 Mayıs’ta Tarsus’un en işlek caddesinde Boğazpınar HES Karşıtı Platform tarafından “HES İstemiyoruz” yürüyüşü düzenlendi.

Yeşil Gazete olarak doğanın talanına karşı yerelde mücadeleyi sürdüren tüm hareketlerde olduğu gibi Boğazpınar HES Karşıtı Platformun mücadelesini de sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

yesilgazete.org/blog/2013/04/24/ozel-haber-tarsusun-dag-koylerine-hese-hayir-ziyareti-anadoluyu-vermeyecegiz/

yesilgazete.org/blog/2013/04/23/ozel-haber-mutta-cevre-katili-santrallere-karsiti-panel/

yesilgazete.org/blog/2013/04/30/koyler-arasi-futbol-turnuvasinda-maca-hes-istemiyoruz-pankarti-ile-ciktilar/

yesilgazete.org/blog/2013/05/27/tarsusta-hes-istemiyoruz-isyani-kor-olasica-ocagi-batasica-hes/

Fotoğraflar: Ali Sesal

Haber: Alper Tolga Akkuş / #anavarrza

(Yeşil Gazete / Türkiye)

You may also like

Comments

Comments are closed.