ManşetTürkiye

[Son Dakika] Taksim’de Lice saldırısını protesto eden kitleye müdahale

0

Taksim Meydanı’nda barışçıl şekilde dün Lice’de halka karşı yapılan saldırı sonucu bir vatandaşın ölmesi, 8 vatandaşın da yaralanmasını protesto eden kitleye polis müdahalesi oldu.

Taksim Dayanışması’nın çağrısı ile 19:00’da Taksim Meydanı’nı dolduran onbinlerce kişi hem kürtçe hem de türkçe, “yaşasın halkların kardeşliği”, “biji bratiya gelan” sloganları ile Lice’de kalekol yapımını protesto eden kitleye yapılan saldırıyı kınadı.

21:30 sıralarında Taksim’deki kitle dağılmak üzere iken polis müdahalesi oldu. Taksim’de bulunan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre polis; jop, plastik mermir ve biber gazı kullanarak Taksim’deki kitleyi dağıtmak istedi. Direnişçilerin ise İstiklal Caddesi ve Sıraselviler’de beklediği, direnişin müdahaleye rağmen devam ettiği bize gelen haberler arasında.

Polis müdahalesi öncesi herhangi bir uyarıda bulunulmadığı da olay mahallinde bulunan arkadaşlarımız tarafından iletildi. Direnişçiler gaz bombası atılmadığını, doğrudan kendilerine doğru gaz sıkıldığını belirtiyorlar. Pek çok direnişçide atılan plastik mermiler nedeniyle yaralamış durumda.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

(Yeşil Gazete / Türkiye)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.