ManşetTürkiye

Lice’de karakol istemeyen halka kurşun: 1 ölü, 8 yaralı

0

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki Kayacık karakoluna ek binalar yapılmasını protesto etmek isteyen halkın üzerine asker tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda Medine Yıldırım hayatını kaybederken, IMC TV ölü sayısının ikiye yükseldiğini öne sürdü. Müdahale nedeniyle yaralanan 8 kişi Lice Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

T24’den Helin Alp’in haberine göre Lice’deki karakol inşaatını protesto etmek isteyen bir grup, karakol yakınında bulunan işçilerin kaldığı çadırları ateşe verdi. Halk daha sonra karakola doğru yürümeye başladı. Karakol yakınlarında basın açıklaması yapan kitle içerisinden bir grubun, inşaat halindeki binalara molotof ve taş atmasının ardından askerler tarafından kitle üzerine ateş açıldı.

T24’e konuşan BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş,”Barış umudumuz var. Ancak yeni karakolların yapılması bizi kaygılandırıyor. Basın açıklamsından sonra kitle içerisinden çocuklardan oluşan bir grup karakola taşve molotf attı. Askerler de kurşun yağdırdı. Beton yığınlarını molotof ve taş atılmasına kurşun mu yağdırılır?” dedi.

Erkuş’un konuşmasının satır başları şöyle:

“30 seneden beri süren bir savaş vardı. Binlerce insan faili meçhule gitti. Gözaltına alındı, işkenceye uğradı. Barış sürecinin korunmasını istiyoruz. Yeni karakolların yapılması, bu sürece karşı güvensizlik yarattı. Aylardır asker ve gerilla cenazesi gelmiyordu”

“Kesinlikle böyle bir müdahale beklemiyorduk. Acımasız bir saldırı yapıldı. Yalnızca çocuklar taş attı.içlerinden bazıları da molotof attı. Beton yığınlarına molotof ve taş atılmasına kurşun mu yağdırılır? Böyle silahla yapılan bir saldırıyı anlamakta zorlanıyoruz.”

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.