ManşetTürkiye

Yurttaşlar Sarısülük için Taksim’de toplandı!

0
Gezi Parkı eylemleri sırasında polis kurşunuyla başından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ü anmak isteyen on binlerce yurttaş Taksim Meydanı’nı doldurdu.
Gezi Parkı eylemlerinden polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ü anmak isteyen onbinlerce yurttaş Türkiye genelinde yürüyüşler düzenlemeye devam ediyor. İstanbul’da ise Taksim Meydanı, akşam saatlerine doğru Sarısülük’ü anmak isteyen onbinler tarafından doldu.

Mahkemenin polis Ahmet Ş.’yi tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakmasının ardından,  katil zanlısına gerekli cezanın verilmesi için tüm yurtta protestolar başlatıldı.

Taksim’de oturma eylemi

Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı yakınında Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenler için oturma eylemi gerçekleştirdi. Yurttaşlar Taksim’de polislerin olduğu tarafa doğru ‘Acınız acımızdır komiser Mustafa Sarı ölümsüzdür’ pankartı açtı.

“Katiller halka hesap verecek. Emek ve Demokratik Güçler” yazılı bir pankartı yere seren grup, Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenlerin isimlerini tek tek saydıktan sonra, “AKP halka hesap verecek”“Katil polis Taksim’den defol” sloganları attı.

Cumhuriyet Anıtı etrafında geniş güvenlik önlemi alan polis, gruba müdahale etmedi.

Ayrıca “Duran adam” eylemine alternatif olarak kendilerini yere atan protestocular, ayağa kalkıp bir süre yürüdükten sonra kendilerini yeniden yere atarak “Düşen adam” eylemi başlattı.

Bir kadın ise Taksim Meydanı’nda bekleyen polislerin karşısına geçip, elindeki gazeteyi kaldırarak duran adam eylemi gerçekleştirdi.

Polis Meydana girişe izin vermedi

Toplanan yüzlerce kişi Taksim Meydanı’na girmek istedi. Ancak polis grubun meydana girişine izin vermedi. Cumhuriyet Anıtı’nın çevresinde kalkanlarıyla bekleyen çevik kuvvet ekipleri, burayı geçişlere kapattı. Bu arada, grupta bulunanlardan bir kadının elindeki Türk bayrağıyla çevik kuvvet ekiplerinin önünde tur atması dikkat çekti.

Öte yandan, elinde ‘sarılmak serbest’ yazılı pankart taşıyan bir kadın, çevik kuvvet polisinin önüne gelerek, polise“Size sarılabilir miyim lütfen, biz kardeşiz. Hepimiz aynı topraklarda büyüdük. Siz bize TOMA’larla su sıktınız, biz ellerimizde karanfil attık. Biz sizinle savaştık. Siz bize su sıktınız” dedi. Bunun üzerine, emniyet amiri araya girerek kadını uzaklaştırmaya çalıştı. Daha sonra ikna olan kadın buradan ayrıldı. Emniyet amiri, başka bir eylemciyle kucaklaştı ve eylemciye gül verdi. Öte yandan bir kadın eylemci de “Ethem Sarısülük’ün vurulmasını canlandırarak “Düşen Adam” eylemi yaptı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.