İklim KriziManşet

Haftasonu Kadıköy’deyiz; “Ağaçlar için direnişe başladık, Gezegen için devam ediyoruz”

0

Bu Cumartesi saat 15:00’de İstanbul’da, Kadıköy Numune Hastanesi önünde buluşup İskeleye kadar hep birlikte, “İklimi değil, Sistemi değiştir” demek için yürüyoruz.

paylaşmak için tklynz / click for to share

İskelede ise Luxus konseri ile dans ederken Gezi Parkı Direnişi’nde olduğu gibi Küresel İklim Değişikliği’nde de mücadeleden ve direnişten asla vazgeçmeyeceğimizi tüm dünyaya gösteriyoruz.

İklim için Harekete Geç” yürüyüşünün facebook sayfasından detayları ve son gelişmeleri öğrenebilirsiniz.

Küresel İklim Değişikliği her gün bizi biraz daha uçurumun kenarına doğru götürüyor. Geri dönüşün imkansız olduğu nokta olarak tarif edilen Tipping Point’i (Uç Noktası) geçtikten sonra artık üzerinde yaşadığımız gezegen için çaba sarfetmemiz de yeterli olamayacak.

İklim Değişikliğine karşı küresel düzeyde bir mücadelenin kaçınılmaz olduğunun bilinci ile 350.org tarafından başlatılan Global Power Shift (Küresel Eksen Değişimi) ilk toplantısını 24 – 30 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştiriyor. GPS’de dünyanın pekçok yerinden İstanbul’a gelen 500 iklim aktivisti gezegeni kurtarabilmek için yapılması gerekenleri konuşuyor.

Gezi Parkı Direnişinin filizi ile tüm dünyaya örnek teşkil eden İstanbul, Dünya’yı kurtarmak için atılacak ilk adımların da merkezi olacak.

Tüm Gezi Parkı Direnişçilerini, “Gezi için direndik, sıra şimdi Gezegen’de” sloganı ile haftasonu Kadıköy’de gerçekleşecek yürüyüşe davet ediyoruz.

Kadıköy Numune Hastanesi önünde başlayacak yürüyüşün çağrıcı kurumları, 350.org, TEMA Vakfı, Greenpeace, Yeşil Düşünce Derneği, Açık Radyo, Toplum Gönüllüleri, Küresel Eylem Grubu, Bağımsız Hayvan Hakları Aktivistleri, Sokak Bizim Derneği, Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği, EuroSolar Türkiye, Fikir Sahibi Damaklar, Yuva Derneği ve Su Hakkı Kampanyası.

Çağrıcı kurumların yaptığı basın açıklamasını sizlerle paylaşıyoruz

#bu daha başlangıç, mücadeleye devam

Ağaçlar için mücadeleye başladık, İklim için devam ediyoruz

Çok değil, birkaç gün önce hep birlikte başarabileceklerimizi gördük.  Bizler yaşam hakkına sahip çıkan her yaştan, her düşünceden insanlar olarak  doğa için tek yürek olduk.

Şimdi ise, iklim değişikliğini durdurmak ve “başka bir dünya mümkün” demek için dünyanın altı kıtasındaki 140’tan fazla ülkeden gelen yüzlerce insanla birlikte Kadıköy’de olacağız. Onlara, Türkiye’nin her yerinden kömüre, HES’lere ve nükleer santrallere, 3. köprüye, 3. havalimanına, endüstriyel tarıma ve sınai hayvan çiftliklerine karşı mücadele eden binlerce insan katılacak. Geleceğimize ve çocuklarımıza sahip çıkacağız. Omuz omuza yürüyüp başta kömür, HES’ler ve nükleer santraller olmak üzere iklim krizini derinleştiren enerji kaynaklarına “Hayır” diye bağıracağız. Tüm dünyada onlarca farklı şehirde destek eylemleri düzenlenecek. Birlikte ne istediğimizi haykıracağız. “%100 temiz ve yenilenebilir enerji, hemen, şimdi!”

Başka bir dünyanın mümkün olduğunu şenlikli bir şekilde göstermek için 29 Haziran 2013’de, saat 15:00’da Kadıköy’de buluşalım.”

(Yeşil Gazete / Türkiye)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.