DünyaManşet

[Özel Haber] Faslılar Erdoğan’a kapıyı gösterdi, “Evine git”

0

Gezi Parkı Direnişi 8. gününde. Her şey geçen hafta bugün Gezi Parkı Nöbetçilerinin parkın içine çadır kurması, halaylara durması, horon tepmesi, park içinde istediği gibi yaşaması ile başladı.

Gerisini zaten bizim gibi -maalesef- üç beş kişi kalmış medyadan biliyorsunuz.

Başbakanın aymazlığını, medyanın duymazlığını da biliyorsunuz.

Ülke ayakta, halk son dört günü ülke çapında olmak üzere 8 gündür direnişte ama Tayyip Erdoğan’ın gözünde barışçıl protesto yapan, pasif direniş yaptığını açtığı pankartla, attığı sloganla, gözünü kırparak ve gülümseyerek verdiği mesajla gösteren direnişçiler “Bir Avuç Çapulcu”

İşte bu Erdoğan -hala kartvizitinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı yazan- bu durumda birde kalktı Fas’ı ziyaret etmeye gitti.

Ama halk her yerde birbirini anlar, birbirini tanır ve dayanışma gösterir.

Fas Halkı da Recep Tayyip Erdoğan’a gereken yanıtı verdi. Arkadaşımız Yelda İliç’in elimize az önce ulaşan mailine göre faslılar ellerinde “Evine git”, “Go home” yazan dövizleri arapça olarak açtı.

Kendilerinin (büyükler ise) ellerinden, (küçükler ise) gözlerinden, (yaşıtlarımız ise) yanaklarından öpüyor ve selamlarımızı yolluyoruz.

#direnedirenekazanacagiz

(Edit: Yelda, şimdi (10:40) yeni bir mail gönderdi ve, “Ya biraz sansürlü verdim, aslında “Defol ve Katil Erdogan yazıyordu …” bilgisini iletti. Okurlarımızı da aydınlatmış olalım)

(Edit 2: Yelda bizi uyardı. “Alper, “Yelda İliç” bildirdi deyince sanki ben Fas’tan bildirdim gibi oluyor, ben face’den buldum sonucta… habercilik diline uygun olsun bence…)

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.