ManşetTürkiye

[17:40] itibarı ile Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nda son durum

0
Kendi adıma bu fotoğrafı çok seviyorum. Bana 68'lerdeki "çiçek" hareketini anlatan ve şu anda adını çıkaramadığım bir filmi anımsatıyor. Gezi Parkı Nöbetçilerinin yaptığına "ağaç hareketi" bu parkı koruyan dünyanın en güzel insanlarını da "ağaç çocukları" demeyi şahsen öneriyorum

Taksim Meydanı’nda bulunan, Gezi Parkı’ndaki coşkunun tam ortasından bize bilgi geçen arkadaşımız Savaş Çömlek ile bir telefon bağlantısı daha gerçekleştirdik.

Kendi adıma bu fotoğrafı çok seviyorum. Bana 68'lerde$ki "çiçek" hareketini anlatan ve şu anda adını çıkaramadığım ("Hair" olabilir) bir filmi anımsatıyor. Gezi Parkı Nöbetçilerinin yaptığına "ağaç hareketi" bu parkı koruyan dünyanın en güzel insanlarına da "ağaç çocukları" demeyi şahsen öneriyorum

Savaş, 17:40 itibarı ile meydanın atmosferini şu şekilde yansıttı

“Polisler gaz atarak kaçarken bir minibüsü unutmuşlar. Polis minibüsünün camları kırık. 2 de Belediye otobüsü var burda terkedilmiş halde bulunan. İkisinin de üzerine hükümeti, tayyip erdoğanı ve polisi aşağılayan hakaretler, küfürler yazılmış.

İnsanlar canlı yayın araçlarının üzerine de “Satılmış Medya” yazmışlar.

Gezi Parkı içindeki polis kulubesinde yangın var. Yerler atılan gaz bombaları nedeniyle hala ıslak ve hala nefes almakta güçlük çekiliyor burada. Polis meydanı ve gezi parkını terk ederken kendini koruma içgüdüsü ile halka sürekli gaz bombası atarak kaçtı.
Ama en ufak bir taşkınlık, araçlar üzerindeki hakaretleri saymaz isek, yok burda. Herkes çok mutlu ve çok coşkulu. Yavaş yavaş insanlar meydandan Beyoğlu tarafına doğru çekiliyor.

Şerefe Tayyip

Tam şu anda da, “Şerefe Tayyip” sloganları başladı.

Gezi Parkı Nöbeti Tekrar Başlasın

Şimdi herkesin çadırını kapıp yeniden Gezi Parkı’na kamp kurması çok önemli. Gezi Parkı Bekçilerini yeniden parka bekliyoruz”

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.