ManşetTürkiye

Gezi Parkı nöbetinde ikinci gün

0

Pazartesi gece 22:30’da iş makinalarının Gezi Parkı’na girmesinden hemen sonra birkaç Taksim Gezi Parkı Derneği üyesinin başlattığı nöbet Salı günü polisin son günlerde artık rutin haline gelen gereksiz ölçüde sert müdahalesine halkın direnmesi ile saatler geçtikçe katlanarak arttı.

Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçlar için tutulan nöbetin simge fotoğraflarından birisini de Reuters’den Osman Orsal çekti. Dozer ve kepçeyi halktan korumak için Gezi Parkında bulunan çevik kuvvete bağlı ekipten bir polisin nöbet tutan kalabalığın arasına dalıp insanların gözüne gözüne biber gazı sıkması esnasında çekilen fotoğrafta polisin biber gazına maruz kalmasına rağmen yerinden kıpırdamayan genç bir kadın görülüyor.

Taksim Gezi Parkı Derneği daha sonra yaptığı açıklamada ilgili fotoğrafın Reuters’in ana sayfasınde kapak fotoğrafı olduğunu ve dünya çapında binlerce kişinin fotoğrafı paylaştığını açıkladı. AKP’nin herkeslerden saklı şekilde İstanbul’u talan etme planı da böylelikle suya düşürülmüş oldu.

Salı akşamı 19:00’da Gezi Parkı Derneğinin çağrısı ile Gezi Parkını hıncahınç dolduran İstanbullular yanlarında getirdikleri çadırları parkın içerisine kurdular. Halaylar ve horonlarla devam eden nöbet sırasında İstanbul’un dört bir köşesinden sivil insiyatif ile Gezi Parkına getirilen fidanlar sökülen ağaçların yerine dikildi.

Gezi Parkı nöbeti sırasında hazırlanan pankartlardan birinde nöbet tutanların talebi belirtiliyor, "Gölge etme başka ihsan istemem"

Polis saldırısı sırasında parka gelen ve hem parktaki hukuksuz hafriyatı hem de polis müdahalesini engelleyen BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Taksim’i kapsayan İstanbul ikinci bölgeden seçildiğini hatırlatarak “Ben bu ağaçların da vekiliyim” dedi.

Gezi Parkı’nda nöbette bulunan ve gündüz gerçekleşen protestoda polis şiddetine maruz kalanlardan biri olan Deniz Özgür AKP ikidarının artık polis şiddeti olmaksızın meşru bir işlem yapamadığını ifade etti.

Taksim Dayaşması’ndan Akif Akbaş iki yıldır Topçu Kışlası Projesi’ne karşı mücadele ettiklerini, davaları devam etmesine, bilirkişi raporlarının parkın lehine gelmesine rağmen hukuksuz işlemlerin yapıldığını ifade etti.

Karmate grubundan Oktay Üst Karadenizli sanatçılar olarak bugün (Salı) saat 18.00’de parkta söklen ağaçların yerine ağaç dikeceklerini söyledi.

Öğrenci Kollektifleri tarafından yapılan açıklamada Çarşamba (Bugün) akşamı 18:30’da Taksim Otobüs duraklarında buluşularak Gezi Parkı’na ağaç dikileceği belirtildi.

(Yeşil Gazete, Bianet, Reuters)

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.