Eğitim

Marmara İletişim trajikomedisinde son perde: “Sınavı olmayan öğrenci okula gelmesin”

0

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bahar final dönemi sınavları dekanlığın sıkı güvenlik önlemleriyle başladı. ‘Önceki sınav dönemlerinde çıkan olayların tekrar yaşanmasını engellemek’ gerekçesiyle alındığı belirtilen önlemme göre, sınavı olmayan öğrenci okula gelemeyecek. Durum öğrenciler tarafından protesto edildi.

Fakültenin dekanı Yusuf Devran’ın önceki icraatları nedeniyle kamuoyunun ilgisi daha önce de İletişim Fakültesine çevrilmişti. Daha önce kendisini eleştiren bir öğrenciyi okuldan uzaklaştıran, facebook üzerinden yorum yapan bir akademisyen ile tutuklu öğrencinin selam gönderdiği akademisyene soruşturma açan, bir öğretim üyesini tehdit edip ülkücü öğrencilere hedef gösteren Dekan Devran’ın kendince yaptığı bir değerlendirmeyle öğrencileri terörist olanlar, olmayanlar diye tasniflediği de ortaya çıkmıştı.

İletişim Fakültesi Dekanlığı’nın geçtiğimiz Cuma günü resmi internet sitesinden yaptığı “Fakültemizde sınavların rahat ve huzur içerisinde yapılabilmesi için sınav günlerinde sadece sınavı olan öğrenciler kampüse alınacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin sınav saatlerinden 1 saat önce kampüse gelmelerini rica ederiz” uyarısının ardından fakülte girişinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Kapıda oluşan kuyruklara ve sıkı aramalara tepki gösteren öğrenciler, kimlik kartını göstermelerine rağmen bazı öğrencilerin okula alınmamalarını da protesto etti.

http://www.youtube.com/watch?v=z7OKwsgjM7I

Okula girmekte zorluk çeken ve sıkı aramalardan geçen öğrenciler, yaşananlardan Dekan Yusuf Devran’ı sorumlu tuturak “Dekan istifa’ sloganları attı. ‘Sınavlardan bir saat önce okulda olun’ uyarısına rağmen kapıdaki kuyruk nedeniyle sınavlara güçlükle yetiştiklerini dile getiren öğrenciler yaşadıkları duruma yolu kapatarak tepki gösterdi.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.