Kültür-Sanat

Ezilenlerin Tiyatrosu 2013 Yaz Atölyeleri başlıyor

0

Ezilenlerin Tiyatrosu Merkezi, Ezilenlerin Tiyatrosu çalışmaları önümüzdeki hafta sonu başlıyor. 1-2 Haziran’dan itibaren üstüste üç hafta sonu sürecek olan atölye çalışmalarında İmaj Tiyatrosu’na Giriş, Forum Tiyatrosu’na Giriş ve Forum Tiyatrosu (Oyun Kurma ve Performans) atölyeleri yapılacak. Her atölye çalışması Cumartesi-Pazar günleri olmak üzere iki gün sürecek.

Ezilenlerin Tiyatrosu Merkezi amacını, alanın Türkiye’deki en iyi isimleriyle Ezilenlerin Tiyatrosu Tekniklerinin Türkiye’de yaygınlaşmasını sağlamak, bu tekniği öğrenmek ve uygulamak isteyenler için güvenli bir paylaşım alanı yaratmak olarak tanımlıyor.

Ezilenlerin Tiyatrosu Brezilyalı tiyatro insanı Augusto Boal’ın geliştirdiği, tiyatronun sosyal, toplumsal ve kültürel dönüşüm için bir araç olarak kullanıldığı katılımcı ve interaktif bir politik tiyatro tekniği. Ezilenlerin Tiyatrosu tekniklerinden “İmaj Tiyatrosu” ve “Forum Tiyatrosu” tekniklerinin ele alınacağı bu atölye çalışmalarında amaç, katılımcılarla yoğun bir süreç içinde ezilenlerin tiyatrosu oyun ve egzersizlerine giriş yapmak, ezilenlerin tiyatrosunun temeli olan imaj çalışmalarını ele almak ve forum tiyatrosu tekniklerine odaklanarak kısa bir forum oyunu sahnelemek olarak belirlenmiş.

Ezilenlerin Tiyatrosu Merkezi’nin Tiyatro Boyalı Kuş ve Sahne Cihangir’in işbirliğiyle düzenlediği ve kolaylaştırıcılığını Jale Karabekir’in yapacağı atölye çalışmaları, tarihleri ve atölye çalışmasıyla ilgili diğer bilgiler şöyle:

Seviye 1: İmaj Tiyatrosu’na Giriş: 1-2 Haziran 2013 09.30-16.30

Yeni başlayanlar ve Ezilenlerin Tiyatrosu’nu bilmeyenlere yöneliktir.

Seviye 2: Forum Tiyatrosu’na Giriş: 8-9 Haziran 2013 09.30-16.30

Bu atölyeye katılabilmek için daha önce Ezilenlerin Tiyatrosu çalışmalarına katılmış olmak ön koşuldur.

Seviye 3: Forum Tiyatrosu (Oyun Kurma ve Performans): 15-16 Haziran 2013 09.30-16.30

Bu çalışma bir önceki çalışmanın devamı niteliğindedir. Seviye 2’ye katılmış olmak önkoşuldur.

 

Atölyenin Mekanı: Sahne Cihangir (Adres: Ağa Hamam caddesi, taktaki Yokuşu 2 B Cihangir (Firüzağa Kahve arkası, Ağa Bilardo Yanı)

Kolaylaştırıcı: Jale Karabekir

Katılımcı sayısı: 30 kişi.

 

Katılım Ücreti:

İmaj Tiyatrosu’na Giriş: 150 TL.

Forum Tiyatrosu’na Giriş: 150 TL.

Forum Tiyatrosu (Oyun Kurma ve Performans): 150 TL.

Üç atölyeye toplam katılım ücreti: 400 TL.

Bilgi için: [email protected]

Telefon: 0542 477 27 53


Jale Karabekir

İstanbul Üniversitesi Dramaturji ve Tiyatro Eleştirmenliği Bölümü mezunu.  Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden ‘Kadınların Özgürleşmesi İçin Bir Strateji Olarak Performans: Okmeydanı Toplum Merkezi’nde Ezilenlerin Tiyatrosu Pratikleri” başlıklı teziyle yüksek lisans derecesini aldı.  Aynı bölümde dört yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı. Halen Işık Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ve kurucusu olduğu feminist tiyatro, Tiyatro Boyalı Kuş’ta genel sanat yönetmeni olarak çalışmaktadır. İstanbul Kültür ve Sanat Haritası, Tiyatronline, Zipistanbul, Varlık, Pazartesi, Amargi, Oyun, Çerçevesiz Sanat, Mesele ve Üç Ekoloji gibi dergilerde, Tiyatrooline, Bianet, Under Pressure gibi internet portallarında yazıları yayınlanmaktadır. Ezilenlerin Tiyatrosu kolaylaştırıcısıdır.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.