EkolojiManşet

Monsanto’ya karşı 25 Mayıs’ta tüm dünya sokakta

0

25 Mayıs’ta GDO tekeli konumundaki ABD’li şirket Monsanto’ya karşı dünyanın her yerinde protesto gösterileri düzenleniyor.

“March Against Monsanto” (Monsanto’ya Karşı Yürüyüş) başlıklı eylem için şu ana kadar dünyanın tüm kıtalarından 427 protesto etkinliği açıklanmış durumda. Afrika, Avrupa, Asya, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika yani yedi iklim dört kıtada bulunan hemen hemen bütün ülkelerde yarın itibarı ile soframızdaki düşman Monsanto’ya karşı küresel bir karşı çıkış sergilenecek.

“March Against Monsanto” eylemine çağrı amacıyla sosyal medya üzerinden de çok sayıda video paylaşılmış durumda. Eyleme çağrı videolarında Monsanto’nun icraatları birbir sıralanıyor. GDO (İngilizcesi ile GMO) belasının nelere yol açtığı bilim insanlarının anlatımları ve bu besinleri tükettiği için sağlık sorunları yaşayan insanların görüntüleri ile belgeleniyor.

“March Against Monsanto” küresel eylemine Türkiye de iştirak ediyor. Yeşil Öfke tarafından duyurusu yapılan etkinlik Cumartesi günü 13:00’de Teşvikiye Camii önünde toplanılması ile başlayacak. Camii önünden toplanan doğa korumacılar hep birlikte Maçka Parkı’na yürüyecekler. Maçka Parkı’ndaki eylem 14:00’de “GDO’yu boykot pikniği” ile devam edecek. “GDO’yu Boykot Pikniği” Slow Food Fikir Sahibi Damaklar tarafından organize ediliyor.

“March Against Monsanto” resmi sitesi march-against-monsanto.com/

“March Against Monsanto” küresel eylemlerinin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de düzenlenecek ve “March Against Monsanto” kapsamındaki “GDO’yu boykot pikniği”nin facebook sayfası

(Yeşil Gazete)

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.