EkolojiManşet

Victor Ananias Dönüşüm Ödülleri’nin ilk sahipleri belirlendi

0

Bu yıl ilki düzenlenen Victor Ananias Dönüşüm Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.  Ömer Madra, Salim Kadıbeşegil, Abdullah Aysu, Uygar Özesmi, Ferda Erdinç, Zeynep Meydanoğlu ve Özcan Yüksek’ten oluşan Victor Ananias Dönüşüm Ödülleri jürisi, Dönüşüm Ödülü’nü Mustafa Alper Ülgen’e, Teşvik Ödülü’nü ise Sezgi Evren’e vermeyi kararlaştırdı. Hüseyin Serdar Tanal ise Jüri Özel Ödülü’ne değer bulundu.

Kazananlar solda sağa: Mustafa Alper Ülgen, Sezgi Evren, Hüseyin Serdar Tanal

 

Buğday hareketinin öncüsü ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurucusu Victor Ananias’ın ismi, tohumlarını attığı dernek çalışmalarının yanı sıra adına düzenlenen “Dönüşüm Ödülleri”nde yaşamaya devam ediyor.

Ekolojik dönüşüme katkı yapan araştırma ve uygulama çalışmaları ile hizmetleri değerlendirmek, bu konudaki çalışmalara güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla Victor Ananias adına 2013 yılından başlayarak verilen Victor Ananias Dönüşüm Ödülleri’nin ilki, doğum günü olan 21 Mayıs’ta İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Enerji Müzesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Özlem Gürses’in sunduğu törende ödül kazananlara Victor’un arkadaşı, Buğday dostu, destekleyicisi heykeltıraş Sibel Niksarlı’nın Victor Ananias Dönüşüm Ödülleri için özel olarak yaptığı bronzdan heykeller verildi. Ödüllerin logosunu ve tasarımlarını ise Savaş Çekiç gerçekleştirdi.

Ödüller Mustafa Alper Ülgen, Sezgi Evren ve Hüseyin Serdar Tanal’a

Buğday Derneği tarafından ödüle layık görülen seçilme nedenleri şu şekilde sıralandı:

Ödül kazananlar ve juri üyeleri toplu halde

Diğer yaşamlarla uyum içerisinde ekolojik bütüne saygılı bir toplum için çaba gösteren, yaşayan kişilere verilmesi planlanan Victor Ananias Dönüşüm Ödülü’nün Mustafa Alper Ülgen’e verilme nedeni, sonradan yerleştiği Bayramiç Yeniköy’ün tarımsal ve ekolojik gelişimine yaptığı katkılar, orada bir döngü yaratması ve bu yolla da Kaz Dağları’nı tehdit eden kalkınma çalışmalarının yarattığı tahribata bir direniş oluşturması.

Ekolojik dönüşüm yönündeki çabaları özendirmek amacıyla öncelikli olarak genç kuşaktan, 18-30 yaş arası adaylara verilmesi planlanan Victor Ananias Teşvik Ödülü, Sezgi Evren’e Türkiye’nin Güneydoğu gibi dezavantajlı bir bölgesinde kadınlar ve çocuklarla ilham verici çalışmalar yapması nedeniyle verildi.

Victor Ananias Jüri Özel Ödülü ise ekolojik olarak yaşama ve ekolojik tarım konusunda tüm zorluklara rağmen yıllarca hiç vazgeçmeden üretime devam etmesi ve birçok insana ilham vermesinden ötürü Hüseyin Serdar Tanal değer bulundu.

(Yeşil Gazete)

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.