LGBTİ+Manşet

Avcılar Meis Sitesi’nde transların yaşadığı ev kurşunlandı

0

Avcılar’da evine iki kez ateş açıldığını söyleyen Sanem Toraman, tehdit ve kasten yaralama nedeniyle şikayetçi oldu, avukat Seda Kip “Yaşananlar, Kasım ayında başlayan olayların devamı niteliğindedir” dedi.

İstanbul Avcılar’da Meis Sitesi’nde oturan bir trans kadının evine saldırı yaşandı. Sitede yaşayan trans kadınlar ve avukatları Rozerin Seda Kip, eve dün ve bugün olmak üzere iki kez ateş edildiğini söyledi ve olayın daha önce sitede transfobik eylemler örgütleyenler tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

Bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre Saldırıya uğrayan Sanem Karaman, evine iki gün önce ateş edildiğini, dünn 15.00 sularında tekrar ateş edildiğini belirtti.

Kasten yaralama ve tehdit suçlarından şikayetçi olan Sanem Karaman, bugünkü olayın ardından polislerin geldiğini ve şu anda olay yeri inceleme ekiplerini beklediklerini söyledi. “Şu anda arkadaşımın evindeyim. Olay yeri inceleme ekipleri incelemesini tamamlayınca evime geri döneceğim. Korkuyorum ama başka seçeneğim yok” diye konuştu.

Bianet’e konuşan avukat Rozerin Seda Kip, “Bu yaşananlar, Kasım ayında başlayan olayların devamı niteliğindedir” dedi.

Kip, ifade tutanağının çok belirsiz tutulduğunu, daha önce hakkında suç duyurusunda bulundukları kişilerden şüphelendiklerini ve varolan kovuşturma dosyasının genişletilmesini talep edeceklerini söyledi

(Bianet)

 

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.