Tarım-Gıda

Vegan ve vejetaryenler sokakta

0

Veganlar ve vejetaryenler ilk kez sokağa çıkıyor. Vegan/Vejetaryen Onur Yürüyüşü’nde vegan ve vejetaryenler broşürlerle kendilerini tanıtacak.

Veganlar ve vejetaryenler Türkiye ’de bir ilki gerçekleştirerek 18 Mayıs’ta dayanışma yürüyüşünde buluşacak. Yürüyüş Cenevre’de yapılacak olan 1. Uluslararası Vegi (Vegan/Vejetaryen) Onur Yürüyüşü’yle eşzamanlı gerçekleştirilecek. Kadıköy’de 18 Mayıs’ta saat 14.00’te gerçekleştirilecek yürüyüş Vegan Kolektif, Vegan Özgürlük Hareketi ve Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri tarafından düzenleniyor.

Yürüyüşün çıkış noktası Türkiye’de yaşayanların vejetaryenlik hakkında sınırlı bilgi sahibi olmaları. Veganlığa dair farklı spekülasyonlar vegan ve vejetaryenleri harekete geçirmiş. 18 Mayıs’ta yapacakları yürüyüşle, “Biz de varız” diyerek yaşam biçimlerini insanlara duyuracaklar. Kadıköy Altıyol’da boğa heykelinin önünden başlayıp Bahariye Caddesi boyunca sürecek olan yürüyüşte, vegan ve vejetaryenlere sıkça sorulan sorulara kısa cevaplar teşkil eden dövizler taşınacak; bu cevapların ötesini merak edenler detayları dövizi taşıyan kişiden edinecekleri el broşürlerinde bulabilecekler.

Perküsyonlar eşliğinde megafonla söylenecek hayvan özgürlüğü şarkılarının renk katacağı yürüyüş, Moda İlkokulu önünde yapılacak basın açıklamasıyla sona erecek.

More in Tarım-Gıda

You may also like

Comments

Comments are closed.