Hayvan HaklarıManşet

Bakıma muhtaç hayvanlar için ekolojik çiftlik kuruldu

0

Babaannesinin vasiyeti üzerine ‘Büyük Anne Ekolojik Yaşam Çiftliği’ kuran Çimen Yüksel, bakıma muhtaç hayvanları tedavi ederek sahiplenilmesini sağlıyor. Yüksel’in babaannesinin anısını yaşatmak için Başiskele ilçesinde kurduğu çiftlik evinde at, eşek, kedi, köpek, tavşan, inek, koyun, keçi ve kanatlı hayvanlar olmak üzere, 200’ün üzerinde hayvan yaşıyor.
Bakımlarını yaptıkları hayvanları almak isteyen vatandaşlara verdiklerini kaydeden Yüksel, çiftliğin kurulduğu 84 dönümlük arazinin dedesinden kaldığını, arazide bir yandan organik sebze-meyve de yetiştirdiklerini söyledi.

‘Uyutalım demiyoruz’

Yüksel, hayvan bakımının zor olduğuna dikkati çekti: “Yemeği, aşısı, temizliği, veteriner hizmetleri var. Hayvanlar hasta olduklarında, ‘uyutalım, öldürelim’ diye düşünmüyoruz. Allah’ın verdiği nefesi sonuna kadar kullansın istiyoruz. Felçli ve ağzında yara olan hayvanlara özel bakım yapıyoruz. ‘Çalışanların ve hayvan bakıcıların maaşları, sigortaları, hayvanların yemleri, veteriner masraflaryla derken, aylık 20-25 bin lira masrafımız oluyor.”
Çimen Yüksel, bitki ve hayvanları tanımadan büyüyen, hindiyi kabardığı zaman ‘tavuskuşu’ sanan bir nesil yetişmemesi için çiftliğin kapılarını çocuklara ve ailelerine açtıklarını belirtti.

(Ajanslar)

You may also like

Comments

Comments are closed.