Kültür-Sanat

5. TRT Belgesel Günleri başladı

0
Trt Belgesel[1] Ödülleri gösterimi Richard Rowley'in "Kirli Savaşları" ile başladı

Kirli Savaşlar filmiyle açılışı dün yapılan Trt Belgesel[1] Ödülleri kapsamında, finale kalan filmlerin halka açık ve ücretsiz gösterimleri[2], 9-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında İstanbul’da,  “5.TRT Belgesel Günleri[3]” çerçevesinde, yönetmenlerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek.

 

Belgesel gösterimleri açılışında Richard Rowley'in "Kirli Savaşları" izlendi

Finalist filmler,İstanbul’da, Harbiye’deki TRT İstanbul Radyosu ve Notre Dame De Sion Fransız Lisesi salonlarında gösterilecek, farklı salonlarda da gösterim yapılacak.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N2D82_l9EYo

Amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, belgesel türünün gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, çeşitli ülkelerden farklı ve yüksek nitelikli belgesel filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak amacıyla bu yıl 5.’si düzenlenen “TRT Belgesel Ödülleri”nebugüne kadar 432 belgesel film başvurusu yapıldı. Uluslararası Kategori’ye bu yıl 54 ülkeden 285 film başvurdu.

Yarışma,uluslararası ve ulusal olmak üzere iki ana kategoride; Ulusal Yarışma ise Amatör ve Profesyonel olarak iki alt kategoride düzenleniyor.Yarışmaya bu yıl, 285’i 53 farklı ülkeden olmak üzere, 432 belgesel film için başvuru yapıldı. Seçici kurullar, Ulusal Amatör Kategori’de 108 eser arasından 14, Ulusal Profesyonel Kategori’de 38 eser arasından 9, Uluslararası Kategori’de ise 285 eser arasından 17 eseri finale kaldı.

Etkinlikler, 13 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak ve canlı yayınlanacak Ödül Töreni/Gala Gecesi ile son bulacak.

Belgesel günlerinin internet adresi trtbelgesel.com/tr/ 

Haber: Büşra Akman

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.