Ekolojik YaşamManşet

Ekolojik bilgelik okurla ikinci kez buluşuyor

0

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve ekolojik konularla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla yayıncılığa başlayan Yeni İnsan Yayınevi tarafından geçen yıl ilki düzenlenen EkolojiKitap Günleri’nin ikincisi 11 ve 12 Mayıs 2013 tarihlerinde, Şişli ve Kartal %100 Ekolojik Pazarlarda gerçekleşecek.

Geçen yıl gördüğü ilgi üzerine gelenekselleşmesine karar verilen EkolojiKitap Günleri’nin ikincisi 11 Mayıs Cumartesi günü Şişli %100 Ekolojik Pazar’da, 12 Mayıs Pazar günü ise Kartal %100 Ekolojik Pazar’da 9:00-16:00 saatleri arasında düzenlenecek.

EkolojiKitap Günleri, ekolojiyle ilgili bilginin ve ekolojik yaşam alışkanlıklarının yaygınlaşmasını amaçlıyor.

Etkinlik çerçevesinde ekolojiyle ilgili konularda yayınlar yapan Yeni İnsan, Sinek Sekiz, BGST, EKOIQ Dergisi, TEMA Vakfı, NTV, Hay Kitap, İmge, Eko Yapı Dergisi yayın ve kitaplarını sergileyecek, okurlar indirimli alışveriş yapabilecek, yazarlar okuyucularıyla buluşma ve kitaplarını imzalama fırsatı bulacaklar.

Buğday Derneği Türkiye’nin ilk %100 Ekolojik Pazarını, Şişli Belediyesi ortaklığıyla yedi yıl önce açtı. O zamandan bu zamana kurulan tüm %100 Ekolojik Pazarları sadece ekolojik alışverişin yapıldığı yerler değil, aynı zamanda ekolojik yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştığı, atölye ve söyleşilerin yapıldığı alanlar olarak kurguluyor ve bunu gerçekleştirmek için çalışmalar yapıyor.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.