Hayvan HaklarıManşet

Sinop’ta vahşet! Köpekleri çöp arabasında ezdiler

0

Sinop’un Türkeli İlçesi’ne bağlı Güzelkent Beldesi’nde, sahipli ve sahipsiz 15 köpek zehirlenerek öldürüldü. Belediye, köpekleri presleyerek çöplüğe attı.

Olay geçen pazertesi günü Türkeli İlçesi’ne bağlı Güzelkent Beldesi’nde meydana geldi. Zehirli yiyecek verilen sahipli ve sahipsiz 15 köpek, öldürüldü.

Köpek ölüleri, Belediye ekipleri tarafından toplanıp önce çöp araçlarına, ardından şehir çöplüğüne atıldı. Köpeği zehirlenen vatandaşlar ve hayvanseverler duruma tepki gösterdi. 15 köpeğin vahşice katledildiğini söyleyen kendi köpeği de zehirlenen Muhammet Sönmez, “Burada köpekleri katlediyorlar. Cüzdanı ve aşıları dahi olan köpeğimi zehirlediler. Bunu yapanlardan şikayetçiyim. Köpekleri zehirlediler. Belediye de sokak ortasında bulunan bu köpekleri çöp arabasının arkasına atarak aracın hareket eden mekanizmasını çalıştırdılar. Yani köpekler çöp arabasında ezildi. Daha sonra bunları Güzelkent Belediyesi’nin çöplüğüne döktüler. Bunu yapanların cezalarını çekmelerini istiyorum” dedi. Belediye yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

(Ajanslar)

You may also like

Comments

Comments are closed.