ManşetUlaşım

Budapeşte’ye bisikletli istilası

0

22 Nisan Yeryüzü Günü’nde bisikletliler Budapeşte’yi istila etti.

Onbinlerce bisikletli 22 Nisan Yeryüzü Günü’nde Macaristan’ın başkentini istila ederek pedalın gücü ile bir devrimi gerçekleştirdi. İki tekerin şehir içi ulaşımında ağırlığını arttırmak amacında olan bisikletliler doğu avrupanın trafik sorununu en fazla yaşayan şehirlerden Budapeşte’de tüm caddeleri bisikletlerle doldurarak başka bir çözümün de mümkün olabileceğini kanıtladı.

Budapeşte’de yaşayan şehir plancısı Miklos Szalka geçmişe oranla herşeyin değiştiği görüşünde, Szalka “90lı yılarda yolda tek tük bisiklet süren kişilere rastlanıldığını ancak günümüzde onbinlerce bisikletinin caddeleri istila ettiğini” vurguluyor.

20 yıl önceye göre büyük bir değişimin içinde olduklarını kaydeden Budapeşteli şehir plancısı Miklos Szalka, kendi işini icra edenlerin de bu yeni duruma uyumlu çalışmalar yapmak zorunda olduklarını kaydediyor.

Macaristan’da Critical Mass etkinliği 2004’de başladı ve hızla kendisine destek topladı.  22 Nisan’da dünya üzerindeki yüzlerce şehirde bisikletliler caddeleri doldururken bu sayı Budapeşte’de organizatörlerin iddiasına göre 80.000 bisikletliyi buldu ki bu rakam Critical Mass organizasyonu için bir rekor.

(Yeşil Gazete, Aljazeera )

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.