ManşetYeşillerden

Yeşiller/Sol eş sözcülerinin üçüncü durağı Gaziantep oldu

0

Yeşiller ve Sol Gelecek eş sözcülerinin örgüt ziyaretlerinde üçüncü durak Gaziantep oldu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi eş sözcüleri Sevil Turan ve Arif Ali Cangı Gaziantep il örgütüne bir ziyarette bulundular. Turan, ziyaretin amacının yeşiller ve sol gelecek’in savunduğu politikaları anlatmak olduğunu belirtti.

Arif Ali Cangı,  4 Adalet kampanyasını anlatırken Tanınma adaletine değinerek, ülkenin tarihinden kaynaklı sorunlar yaşadığını,bu sorunların bugün Kürt sorunu,Alevi sorunu,etnik,inanç ve kültürel sorun olarak yaşandığını belirtti.

Cangı, Katılım adaletinin de önemine vurgu yaparak yerellerde halkın kendi sorunları konusunda söz ve karar sahibi olması gerektiğini, kadınların ve gençlerin gerek siyasal yaşamda gerekse sosyal yaşamda var olmasının önünü açan kanaların oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sevil Turan ise İktiadir adalet konusuna değinerek, ülkede ekonomik eşitsizliğin boyutuna dikkat çekti. Turan, çevre ve iklim adaleti talebinin devrimci bir talep olduğuna da değinerek,kapitalizmin doğanın tahrip edilmesinde sınır tanımadığını, Hidroelektrik santrallerinin
doğaya zarar verdiğini bunun yerine sürdürülebilir bir enerji olan güneş ve rüzgar enerjisinden azami ölçüde faydalanmak gerektiğinden söz etti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi eş sözcüsü Sevil Turan, Mersin ve Adana Toplantılarından Gaziantep’e geldiklerini buradan da Karadeniz illerini ziyaret etmeye başlayacaklarını belirtti.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.