Doğa MücadelesiManşet

Mersin Mut’da “Santrallerin Mut iklimine olumsuz etkileri” paneli

0

Mersin’in Mut ilçesinde Kozlar Yaylası Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından “Santrallerin Mut iklimine olumsuz etkileri” paneli düzenleniyor. 21 Nisan Pazar (Bugün) günü 19:oo’da Ziraat Odası Toplantı Salonu”nda gerçekleşecek panelde Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün, Mersin’i çepeçevre kuşatan santral projelerinin bölgeyi ne hale getireceği konusunda bilgilendirme yapacak.

Mersin’de son yıllarda elektrik üretimi adı altında insan ve çevre sağlığını hiçe sayan, ranta dayalı yatırımlar planlanmakta. Bu planlamaların arasında Silifke ve Mut bölgesinde yapımı planlanan “Kayraktepe Barajı ve Hidroelektrik Santralleri“ de bulunuyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün

Göksu Nehri üzerinde yapılması planlanan Kayraktepe Barajı ve HES projeleri, başta Silifke ve Mut olmak üzere buralara yakın bölgelerde iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini ve nem oranını arttıracak: Bunun sonucunda da bölgede bitki ve hayvan çeşitliliğinde değişmeler ve bakteri sistemi bozulmaları meydana gelecek. Suyun ısısı ve nem oranı artınca su tutumu nedeniyle Göksu Nehrinin eko sistemi de geri dönüşü imkansız şekilde bozulacak.

“Mut’un dağlarında bir daha çiçek açar mı?” sloganı ile duyurusu yapılan panele tüm Mut halkının ve doğa korumacı herkesin davetli olduğu bildirildi.

Yeşil Gazete olarak biz de panelde bulunacağız.

(Mut İlçemiz.net, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.