Kültür-Sanat

Ülkesine “Yabancı” bir devrim çocuğunun filmi 19 Nisan’da vizyonda

0

Senaristliğini ve yönetmenliğini Filiz Alpgezmen’in , yapımcılığını Eylem Akın ve Ali Alpgezmen’in yaptığı; başrollerini Sezin Akbaşoğulları ve Caner Cindoruk’un paylaştığı “Yabancı” filmi Paris’ten İstanbul’a babasını gömmeye gelen genç bir kadının hikayesini anlatıyor.

Yan rollerde Serkan Keskin, Selen Uçer, Enginay Gültekin ve Güzide Balcı gibi başarılı oyuncuların yer aldığı filmin kamera arkasında da oldukça geniş ve usta bir ekip bulunuyor.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra Fransa’ya iltica etmiş devrimci bir ailenin kızı olan Özgür’ün ve onun, ilk defa geldiği Türkiye’de tanıştığı Ferhat’ın öyküsünü anlatan Yabancı, darbenin etkisini yaşamış bir neslin birbirinden tamamen farklı iki üyesi üzerinden; bir mücadeleyi, bir tarihi, bir ülkenin bugününü anlatıyor.

Fransa’da doğup büyümüş bir mülteci kızını canlandıran Sezin Akbaşoğulları, filme hazırlanmak için, usta oyuncu Ülkü Duru ile iki ay boyunca Fransızca ve Fransız kültürü üzerine çalışmalar yürüttü. Akbaşoğulları, yine filmde bulunan ve kendisine bir köpeğin eşlik ettiği sahneler için köpek eğitmeni Targan Kozak’ın filmde de birçok yerde göreceğimiz Dutch Shepherd cinsi köpeği Action ile uzun süre hazırlık çalışmaları yaptı.

Yabancı’nın çekimleri geçtiğimiz yaz aylarında İstanbul ve Fransa’da gerçekleştirildi. Filmin görüntü yönetmenliğini Özgür Polat, kurgu­sunu ise Çiçek Kahraman yaptı. Ses tasarımını Umut Şenyol’un üstlendiği filmin özgün müziğini Barış Dokuzer yaparken, Yabancı’nın post prodük­siyon sürecini Murat Can Tura yürüttü.

Film, ilk gösterimini bu seneki Altın Koza Film Festivali’nde yaptı. Daha sonra Varşova Film Festivali, Chennai Film Festivali, Doa Film Festivali ve Londra Türk Filmleri Festivali’ne katıldı.

Filmle ilgili daha fazla bilgi için yabancifilmi.com adresi ziyaret edilebilir.

Haber: Ezgi Özcan

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.