ManşetSivil Toplum

Notre Dame de Sion öğrencilerinden Selek’e videolu destek

0

İstanbul’da Notre Dame de Sion Lisesi öğrencileri, Pınar Selek’le dayanışmak için bir video hazırladı.

Kendisi de bu liseden mezun olan Pınar Selek’in Mısır Çarşısı patlamasından beri yaşadıklarının, dava sürecindeki hukuksuzlukların lise öğrencilerinin ağzından anlatıldığı videoda, öğrenciler “Pınarların gördüğü zulme tanık olmak ve bu zulmü yaşamak istemiyoruz. Sosyal bilimler biat etmez” dedi.

http://www.youtube.com/watch?v=jgq1F8NzJCc

Alara Çakmakçı, İlayda Akarca, Öykü Gürol, Elif Naz Güveniş, Dağhan Öztürk ve Doğacan Yılmaz’ın hazırladığı videoda Pınar Selek’in görüntülü konuşması da yer aldı, Selek “Dayanabilmemin tek nedeni, bu dayanışmanın kendisi” diye konuştu.

Öğrenciler videoda şu ifadelere yer verdi:

“İnsanların eserlerinin ve düşüncelerinin yargılanmadan, sansüre uğramadan özgürce dolaşabilmesi ve herhangi bir dili, dini aşağılamayan, şiddet ve nefret söylemi barındırmayan her türlü çalışmanın özgürce yapılması temel haklardan biridir.

“Bu nedenlerden dolayı, Pınar Selek için mücadele etmenin, bu uğurda çalışmış tüm insanlar için mücadele etmek olduğunu biliyorum.

“Bu insanların özgürce ve eşitlik içinde yaşaması için susmuyorum. Düşüncelerimi özgürce savunmak istiyorum. Siyasal varlığım, egemenleri rahatsız ettiği için sürgünlerde ve hapishanelerde bir hayat sürmek istemiyorum. Anti-militarist bir mücadele verip, militer suçlamalara maruz kalmak istemiyorum.”

(Bianet)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.