İklim KriziManşet

İklim Değişikliği hayatımıza girdi bile!

0

Avustralya’daki bağımsız İklim Komisyonu’nun yayınladığı rapor; ürkütücü veriler içeriyor.

Avustralya’da son dönemde ciddi sel, yangın ve kuraklık görülüyor. İklim Komisyonu’nun hazırladığı rapora göre ise, eğer, Dünya hızlı bir biçimde CO2 emisyonlarını kesmez ise, bu felakelterin daha da şiddetleneceği ve sıklaşacağı belirtiliyor.


İklim değişikliği konusunda, bilimsel veriler ve çözümler sunmak üzere 2011 yılında kurulmuş olan Komisyon, Kritik On Yıl: Kötü ve Şiddetli Hava Koşulları, adlı raporunda, Avustralyalıları uyardı.

Rapora göre, şimdiden iklim değişikliğinden etkilenen Avustralya’da,  her geçen gün; meteorolojik afet riski, iklim değişikliği yüzünden artıyor. Seller, yangınlar ve kuraklık artık daha sık ve daha şiddetli olacak.

Rapor;  iklim değişikliğini önlemek için, küresel düzeyde emisyonların hızlı bir biçimde azaltılması ve 2050 yılı itibari ile sıfıra yaklaşması gerektiğini iletirken,  iklim değişikliği konusunda küresel bir anlaşmanın halen olmadığını ve emisyonların azalmanın aksine giderek arttığını da hatırlatalım.

Türkiye’de ise böyle bir komisyon halen bulunmuyor. Ama, yukarıdaki haberde, Avustralya yerine Türkiye’yi konulursa, ciddi bir hata yapmış olunmaz.

Avustralya İklim Komisyonu tarafından hazırlanan Critical Decade: Extreme Weather adlı (Kritik 10 yıl: Aşırı Hava İklim Olayları) rapor: climatecommission.gov.au/report/extreme-weather/

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.