ManşetYeşillerden

Yeşiller/Sol’dan Bursa’da “İklim ve Çevre Adaleti” paneli

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Örgütü tarafından Ördekli Kültür Merkezi’nde “İklim ve Çevre Adaleti” paneli düzenlendi.

Yeşiller ve Sol Gelecek’in 4 Adalet (4A) kampanyası kapsamında düzenlenen panelde açılış konuşmasını Partinin Bursa İli Eş Sözcüsü Yüksel Akgün yaptı.

“İklim ve Çevre Adaleti” panelinde ilk sözü alan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Sevil Turan, 4 Adalet kampanyasına ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

Toplumsal adaletin gerçekleşmesi için “İktisadi, İklim ve Çevre, Katılım ve Tanınma” adaletlerinin tam olarak sağlanması gerektiğini söyleyen Turan, bunları “Ekmek”, “Su”, “Söz” ve “Kimlik” ile sembolize ettiklerini belirtti. İklim ve Çevre Adaletinin giderek artan önemine değinen Turan, küresel ısınmanın yarattığı iklim değişikliğinin geleceğimizi tehlikeye attığını belirterek, buna karşı mücadelenin önemine işaret etti.

Ördekli Kültür Merkezi'ndeki "İklim ve Çevre Adaleti" paneline ilgili üst düzeyde idi

Panelde ikinci konuşmayı yapan “Küresel Eksen Değişimi” koordinatörü Mahir Ilgaz da iklim değişikiğinin yarattığı tehlikelere dikkat çekerek, 29 Haziran 2013 tarihinde İstanbulda gerçekleştirilecek uluslararası eylem için destek istedi.

Çevre kirliliği ve ekoloji mücadelesinin önemine dikkat çeken Ekoder Başkanı Arca Atay da özellikle Gemlik Körfezi ve Nilüfer Çayı’nın kirliliğine karşı gerçekleştirilen eylemlerini anlattı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Çevre Komisyonu adına konuşan Ayhan Kazancı ise, HDK’nın çevre mücadelesine verdiği önemi dile getirdi, HDK ve Doğader adına Bursa’nın çevre sorunları konusunda yapılan çalışmalardan örnekler verdi.

Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu adına söz alan Fahir Denizman da NKK olarak yaptıkları çalışmaları anlattı, çevre ve iklim mücadelesinin önemine değindi.

Toplantı Başköy, Kozağacı, Nilüfer Çayı, İnegazi, Uludağ gibi Bursa’nın önemli çevre sorunlarının takipçisi olunduğu, halka, çevreye ve iklime zarar veren her girişimin karşısında olunacağı açıklamasıyla sona erdi.

(Bursaport)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.