Medya-İnternet

Kış geldi: Game of Thrones’un 3. sezonu bu akşam

0

“Game of Thrones” sevenler için vuslat bu akşam sona eriyor. “Winter is coming” (Kış geliyor) sloganı ile sevenlerini kendine bağlayan dizi Türkiye saati ile bu akşam 23:00’de 3. sezonuna CNBC-E’de başlıyor.

İlk 2 sezonda kral şaibeli bir şekilde ölmüş ve tahtda hak iddia eden dört ayrı hanedanlık savaşa başlamıştı. Bir beşinci hanedanlığın tek vasisi ejderhalı kız Daenerys Targaryen ise krallık savaşından çok uzakta hem ejderhalarını büyütürken hem de hakkı olduğuna inandığı taht için araştırmalarına hız vermişti. 2. sezon ise çok dramatik bir yerde Ak Gezenler’in (White Walkers) ayaklanıp 7 Krallık ile dış dünyayı birbirinden ayıran Duvar’a (The Wall) doğru yürümeye başladıkları anda sona ermişti. Ak Gezenler dizinin dünyasında Kış Geldiği zaman doğaya dönen ve binlerce yıldır kendilerinden haber alınmamış durumdaki Yaşayan Ölüleri temsil eden bir sözcük.

http://www.youtube.com/watch?v=HV_twflbzxc

R.R Martin’in çok satan roman serisinden TV’ye uyarlanan Game of Thrones’da tanıdık bir sima da rol alıyor. Sinemaseverlerin kendisini Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” filminden tanıdıkları Sibel Kekilli de dizide önemli karakterlerden birine hayat veriyor.

Kış artık geldi. Game of Thrones’un üçüncü sezonu bu akşam başlıyor.  Bizim gibi sabırsızlar internetin olanaklarından faydalanıp, “Valar Dohaeris” adı ile ABD’de dün gece yayınlanan 3.sezonun ilk bölümünü Türkiye yayınını beklemeden izlemiş iseler “Game of Thrones”un bu sezonunun da iple çekileceğine ikna olmuşlardır.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.