Doğa MücadelesiManşet

Kozak Yaylasında Altın Madenlerinin ÇED raporlarına iptal

0

Bergama Kozak Yaylası’nda faaliyet gösteren Koza Altın İşletmelerine ait 4 açık ocak altın madeninden 3’nün ÇED raporu iptal edildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Eş Sözcüsü Arif Ali Cangı ve Elele Hareketi Dönem sözcüsü Dr. Oya Otyıldız

Bergama Kozak Yaylası’ndaki faaliyet gösteren altın madenlerinin kapatılması için Elele Hareketi’nin verdiği mücadelede ÇED raporu iptali sevinci yaşandı.

Kozak Yaylasında faaliyet gösteren Uyuzkaya, Yerlitahtacı ve Gelintepe altın madenlerinin ÇED raporları idari mahkeme tarafından iptal edildi. Elele Hareketi Dönem sözcüsü Dr. Oya Otyıldız ve hareket temsilcileri İzmir Tabip Odası toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısıyla Kozak Yaylası’nın ‘kurtuluşu’nu kamuoyuna duyurdu.

Hareketin dönem sözcüsü Otyıldız Vali Kıraç’a çağrıda bulunarak “Başta valimiz olmak üzere tüm yetkililere buradan sesleniyoruz. Anayasa’nın 138. Maddesi ve İdari Yargılama Usulü Yasası’nın 28. Maddesine göre kararları en geç 30 gün içinde uygulayın. ÇED iznine bağlı olarak verilen tüm izin ve ruhsatları geri alın. Bölgedeki tüm hazırlık faaliyetlerini durdurun. Aksi halde sorumluluklarını yerine getirmeyen kamu görevlileri için de gereken başvuruları yapacağız” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü ve Elele Hareketi avukatı Arif Ali Cangı ise “Mahkeme kararlarındaki bilirkişi raporları madenlerin zararlarını o kadar kesin ve net açığa çıkarmış durumdaki, Koza Altıncılık kararı temyiz etse bile, ÇED kanununda maden şirketleri lehine yönelik bir değişiklik yapılmadığı sürece temyizden dönmesi imkansız. Biz bu hükümet tarafından adeta dokunulmazlık zırhına büründürülen madenciler için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Bu süreç Bergama Ovacık köyünde başladı tüm yurda örnek oldu. Sayımız az olsa da direneceğiz” dedi.

(Egede Son Söz)

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.