ManşetYeşil Duyurular

Çanakkale’de “sol ve ekoloji” muhabbeti

0

Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi, yazar ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi kurucu üyesi Ahmet İnsel, 31 Mart Pazar günü Çanakkale’de düzenlenecek “Sol ve Ekoloji” söyleşisine katılacak.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Çanakkale oluşumu tarafından düzenlenen söyleşide başlık “Türkiye’de Sol ve Ekoloji Mücadelesi”.

31 Mart Pazar günü Çanakkale merkezde bulunan Türkan Saylan Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirilecek söyleşi saat 14:00’de başlayacak.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye bu adresten ulaşılabilir.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Çanakkale oluşumu koordinatörlerinden Oral Kaya Yeşil Gazete’ye verdiği demeçte “Çanakkale ekolojik tahribatın çok yoğun yaşandığı, altın madenleriyle, kömürlü termik santrallerle mücadele ettiğimiz, suyumuzu ve toprağımızı korumaya çalıştığımız bir bölge” dedi.

Kaya’ya göre, “İnsan hakları ile doğanın hakları arasında doğrudan bağ kuracakları yeni bir siyaset, Türkiye’yi çok güzel yerlere taşıyabilir ve hatta vahşi kapitalizme gerçek bir cevap olabilir”.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Çanakkale oluşumundan Hasan Türkoğlu’na göreyse, “Çanakkale halkı giderek yaklaşmakta olan ekolojik tahribata karşı ataletini üstünden atmalı ve daha hızlı ve güçlü tepkiler oluşturmalı”. Bunun için meseleler arasındaki ilişkilere dair bir farkındalığın oluşturulması gerektiğini savunan Türkoğlu, Ahmet İnsel’le gerçekleştirecekleri söyleşiyi bunun için önemli bir araç olarak gördüklerini belirtiyor.

 

(Yeşil Gazete)


More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.