ManşetUlaşım

İDO bisikletlerle barıştı

0

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), bisiklet taşımacılığıyla ilgili politikasını değiştirdi.

Bugüne dek bisikletlerden 5 TL taşıma ücreti alan İDO, artık deniz otobüslerinde 3, hızlı feribotlarda ise 10 bisiklete kadar yaptığı bisikleti ücretsiz taşıyacağını duyurdu.

Tarife değişikliğiyle ilgili bilgiye İDO’nun ücret ve tarife sayfasından ulaşılabilir.

 

 

Konuyla ilgili görüşlerini Yeşil Gazete‘yle paylaşan Sokak Bizim Derneği’nden Erman Topgül, “Toplu taşımanın iyileştirilmesi ve bütünleşmesi ile ilgili uygulamaları destekliyoruz. İDO’nun deniz

Erman Topgül

otobüslerinde 3, hızlı feribotlarda ise 10 adet ücretsiz bisikletli geçiş kontenjanı ayırması sevindirici bir gelişme” diyor. Topgül’e göre bisikletin toplu taşıma ile entegre edilmesi çok önemli: “İDO ulaşımda entegrasyon için bisiklete gerekli izini vermeyen son kurumdu. Bu nedenle İDO’nun bu kararını bisiklet ulaşımını teşvik etmeleri açısından olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz.”

İDO’nun aldığı kararın önemli olmasının yanısıra “yalnızca mevcut talebi karşılamaya yeteceğini” belirtiyor Topgül: “Bu sayı bisiklet ulaşımını arttırmak için yeterli değil, sadece günümüzdeki talebi karşılamak için yeterlidir. Var olan kapasitelerin zaman içerisinde arttırılması gerekiyor.”

Erman Topgül, İstanbul’daki trafik sorununun çözümü bisiklet ve toplu ulaşımın, özellikle de deniz ulaşımının entegrasyonuyla mümkün: “Gemilerde fiziksel düzenlemeler yapılması gerekir. Ancak bu şekilde İstanbul’daki yoğun trafiği rahatlatmak ve alternatifler üretmek mümkün olacak. Bu durum hem trafik, hem çevre, hem de sağlık açısından olumlu etki yaratacaktır.”

Topgül sözlerini bir dilekle bitiriyor: “Umuyoruz ki bundan sonra da bisiklet ulaşımını teşvik edecek uygulama ve politikalar artarak devam eder.”

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.