Kültür-Sanat

Altın Bamyalar “Dağ”a

0

Türkiye sinemasında kadınlarla ilgili yanlış algıların ve cinsiyetçi bakışın sinemadaki yansımalarına dikkat çekmek amacıyla verilen 5. Altın Bamya ödüllerinde Alper Çağlar’ın ‘Dağ’ filmi en cinsiyetçi film, erkek karakter ve senaryo dallarında Bamya ödülüne layık görüldü.

Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde dağıtılan Altın Bamya’ya damgasını vuran “‘Dağ’ ; Doğu’da askerlik yapan iki ayrı toplumsal sınıftan iki askere odaklanıyor. ‘Dağ’ın erkek karakterleri Bamya Ödülüne hak kazanırken Özcan Deniz’in yönettiği “Evim Sensin”in İskender’i ve “Sen Kimsin” filmindeki Tekin karakterlerini cinsiyetçi tavırda geride bırakmayı başarmış oldular.

Kadın karakter kategorisinde ise Altın Bamya’yı Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yönettikleri Zenne filmindeki Kezban karakteri kazandı.

“Dağ”, senaryo dalında da ‘Zenne’ ve Altın Portakal Ödüllü ‘Güzel Günler Göreceğiz’ filmlerinin de önüne geçmiş oldu.

Altın Bamya’da izleyici oylarıyla belirlenen İzleyici Bamyası’nın sahibi, Zeki Demirkubuz’un yönettiği “Yeraltı” olarak açıklandı.

Bamya Kurusu Çakallarla Dans’ın

Bu yıl Altın Bamya Akademisi’nin yeni bir ödülü de vardı: Bamya Kurusu. Uyarı niteliği taşıyan Bamya Kurusu’nun sahibi ise “Çakallarla Dans: Hastasıyız Dede” oldu. Altın Bamya Akademisi, ödül töreninde her yıl olduğu gibi bu kez de gelecek sene ödül verecek film bulamama dileğini tekrarladı.

Törenin sonunda her sene olduğu gibi Altın Bamya Akademisi, gelecek sene Altın Bamya ödülü verecek film bulamama dileğini tekrarladı.

(Bianet, Ntvmsnbc)

You may also like

Comments

Comments are closed.