Emek

27 Mart PTT’de grev var!

0

PTT’nin Anonim Şirket yapılmasına dair kanun tasarısı 27 Mart günü Meclis gündemine taşınacak. Meclis’te 30.000 çalışanın güvencesizleştirilmesi görüşülürken PTT çalışanları ‘GREV’ de olacaklarını açıkladılar.

173 yıllık bir geçmişe sahip olan PTT, 5 Mart 2013 tarihi itibarıyla AKP Hükümet’i tarafından meclise verilen bir kanun tasarısıyla Anonim Şirket yapılmak istendi. Yaklaşık 3 yıldır kamuoyunun ve PTT emekçilerinin gündeminde olan bu tasarı, 27 Mart çarşamba günü Meclis gündemine getirilecek.

‘Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı Geri Çekilsin!’ diyen KESK’e bağlı Haber Sen, TMMOB’a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası ve Makina Mühendisleri Odası, Mülkiyeliler Birliği’nde ortak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 27 Mart’ta ülke genelinde grev yapılacağı açıklandı.

’27 Mart’ta PTT’ye Gitmeyin, Alanlara Gelin’
Haber Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin, Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş ve Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar’ın katıldığı basın toplantısında açıklamayı yapan Haber Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin, “PTT emekçileri olarak, ülkemizin ve halkımızın tamamen aleyhine olan bu tasarının geri çekilmesi ve yasalaşmaması, taşeron çalışanlar dahil tüm PTT emekçilerinin kadrolu ve iş güvenceli olarak istihdam edilmesi için; yaşlısı-genci, kadını-erkeğiyle memuru, işçisi, posta dağıtıcısı ve mühendisiyle tüm halkımızı PTT emekçilerini tasarının Mecliste görüşülmeye başlanacağı 27 Mart Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz iş bırakma eylemine destek vermeye, o gün PTT’lere gitmemeye, bizimle birlikte alanlara çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

27 Mart’ta ülke genelinde grevde olacaklarının altını çizen Beytekin, Bağımsız Haber Sen’in, Birlik Haber Sen’in, Türk Haber Sen’in de greve katılacağını duyurdu.

Bu Tasarı ile 30.000 Çalışan Güvencesizleştirilmek İsteniyor!
Baytekin, AKP Hükümeti’nin uygulamak istediği bu tasarı ile sayısı yaklaşık 30.000 çalışanın iş güvencelerinin ortadan kaldırıldığını, hiçbir kanunun sözleşmeli personel hükümlerine tabi olmaksızın, “idari hizmet sözleşmesi” ile istihdam edilmek istendiğini söyledi.

“AKP Hükümeti hepimizi ücretli köle yapmak istiyor” diyen Beytekin, bu duruma şu anda PTT’de çalışan ve sayıları 15.000’e yaklaşan taşeron elemanların; güvencesiz, kıdem tazminatsız, asgari ücretle, 12 saat mesai ve tüm sosyal hakları kısıtlı biçimde çalıştırılmasını örnek gösterdi.

(muhalafet.org)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.