DünyaManşet

Dünya Sosyal Forumu Tunus’ta başlıyor

0

Dünya Sosyal Forumu yarın (26 Mart) Tunus’ta başlıyor.

Tunus’un başkenti Tunis’teki El Manar Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Forum, 30 Mart’ta “Filistin halkıyla dayanışma yürüyüşüyle” sona erecek.

Dünya Sosyal Forumu’na 127 ülkeden 30 bini aşkın uluslararası ağ ve örgüt katılıyor. Türkiye’den ise KESK, DİSK, ÖDP ve ESP’nin foruma heyet ölçeğinde katıldığı belirtiliyor.

Tunus Genel İş Sendikası (UGTT), Ekonomik ve Sosyal Haklar Tunus Forumu (FTDES), Tunus İnsan Hakları Derneği (LTDH), Tunus Demokratik Kadınlar Derneği (ATFD), Raid-Attac (Tunus), Tunus Üniversiteli İşsizler Derneği, Araştırma ve Geliştirme için Tunuslu Kadınlar Derneği (AFTURD), Tunus Özgürlükler Ulusal Konseyi (CNLT) ve Tunus Barosu tarafından oluşturulan DSF 2013 Tunus Sekretaryası ve Mağrip Sosyal Forumu Yürütme Komitesi tarafından  hazırlanan  5 gün sürecek olan forumun programında yaklaşık  1000 atölye, 70 müzikal gösteri, 100 film ve 50’yi aşkın sergi programı yer alıyor.

Türkiye’den katılan KESK ve DİSK’in ortak düzenlediği “Türkiye Emek Hareketinin Ortadoğu’ya bakışı” başlıklı oturumu programın üçüncü günü olan 28 Mart’ta gerçekleştirilecek.

DSF komitesi, tüm bu etkinliklerle “sistemik ve devrimci değişimler için öneriler, program, örgütlenme biçimi ve ittifakların güçlendirilmesi”ni hedefliyor.

Dünya Sosyal Forumu 2013 için Tunus Sekretaryası ve Mağrip Sosyal Forumu tarafından yapılan çağrının tam metni ise şöyle:

Önceki sosyal forumlarda olduğu gibi DSF 2013 de, kendi topluluklarında ve temel çalışmalarında, ekonominin neo-liberal politikalar ile yönetilmesine, mali piyasaların diktasına, sosyal parçalanmaya karşı, demokrasinin kurulması, herkes için eşitlik, dayanışma ve barış, çevrenin ve kaynakların korunması için savaşım veren tüm kadın ve erkekleri bir araya getirecektir.

DSF 2013’ü başarılı kılmak için, tüm toplumsal hareketleri katılmaya, hep birlikte sürecin oluşturulmasına, hazırlık komisyonlarının yöntembilim, lojistik, finans, iletişim, hareketlilik, gençlik, kadın, kültür …vb. alanlarında uluslararasılaşmasına katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Daha özel olarak, biz Tunus Forumu en geniş katılımı sağlayacak insani ve mali olanakları hep birlikte aramaya çağırıyoruz.

Sivil toplumdan gelen örgütlenmelere, ağlara ve hareketlere, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar ve Tunus’a gönderebildikleri delegasyonun büyüklüğü ne olursa olsun DSF 2013’e etkin katılımları için olanak sağlayacaktır.

Ülkesel, bölgesel, kıtasal ve küresel birlikler, örgütlenmeler ve yeni hareketlerle geniş bir danışmayı yaşama geçirmek, açık ve kapsayıcı bir yürütmeyi oluşturmak için görüşmeler yapacaktır.

Başka bir Tunus, başka bir Mağrip-Maşrık, başka bir Afrika ve başka bir dünya için 26 – 30 Mart 2013 tarihlerinde Tunus’ta yapılacak 12. Dünya Sosyal Forumu’nun başarılı olmasını sağlamak için hep birlikte söz veriyoruz.

 

(Muhalefet.org, Yeşil Gazete)


More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.