Doğa MücadelesiManşet

(Genç ve yeşil) Avrupa: “Su bir insan hakkıdır”

0

Avrupa Yurttaş Girişimi (ECI), 22 Mart Dünya Su Günü için “Su bir insan hakkıdır!” kampanyası düzenliyor.

Amaçlarının “su tedariğinin herkes için bir kamu hizmeti olduğuna dikkat çekmek, suya evrensel ulaşımı desteklemek ve Avrupa Birliği mevzuatının hükümetlerden herkes için temiz suyun sağlanmasını talep etmek” olduğujnu belirten girişimin başlattığı kampanyaya, Avrupa Genç Yeşiller Federasyonu (FYEG) ve üye örgütleri de destek veriyor.

Kampanya için şu ana kadar toplanan imza sayısı 1 milyon 300 bine yaklaşmış durumda. İmzaların önemli bir kısmı Almanya ve Avusturya’dan. Ancak 7 üye devlette imza toplama süreci henüz

Terry Reintke

başlamadığından, toplanan imzaların 2 milyonu geçmesi bekleniyor.

Avrupa Genç Yeşiller Federasyonu (FYEG) Eşsözcüsü Terry Reintke Yeşil Gazete’ye verdiği demeçte “Tüm Avrupa Birliği vatandaşlarını kampanyaya imza vermeye davet ediyorum. Bu kampanya Almanca konuşulan ülkelerin medyalarında yer buldu ancak diğer ülkelerde de bunu anlatmamız, yaymamız gerekiyor” dedi.

Federasyonun diğer eşsözcüsü Jakob Schwarz da finansal problemler yaşayan ülkeleri zorlayan Troyka’nın suyu özelleştirme politikalarına karşı çıktıklarını belirterek “Bu dayatmayı özellikle Yunanistan’da ve Portekiz’de görüyoruz. Özel şirketler kendi karlarına bakarlar, ekolojik sorunlar ve suya erişim hakkını düşünmezler” diyor.

Jakob Schwarz

Kampanya bugün ve yarın Avrupa’nın bir çok şehrinde gerçekleştirilecek sokak etkinlikleriyle devam ediyor.

Kampanya hakkında detaylı bilgiye kampanyanın web sayfasındanFacebook ve Twitter hesaplarından ve  FYEG’nin konuyla ilgili açıklamasından ulaşılabilir.

 

Haber: Pınar Temoçin

(Yeşil Gazete)


 

You may also like

Comments

Comments are closed.