LGBTİ+Manşet

Türkiyeli LGBT’lerin Adalet Mücadelesi Kadıköy Yeşil Ev’de

0

Kadıköy Yeşil Ev bu Cuma akşamı 19:00’da Türkiye’li iki aktivistin kendi deneyimleri ve bilgi birikimlerini aktaracakları bir söyleşiye ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Toplumsal Cinsiyet ve LGBT Çalışma Grubu ve  Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kadıköy İlçe Örgütü tarafından düzenlenen “Türkiyeli LGBT’lerib Adalet Mücadelesi” söyleşisinde vicdani retçi LGBT aktivisti Mehmet Tarhan ile SPoD alan koordinatörü Sezen Yalçın, LGBT’lerin yaşadığı hukuksal sorunları, bu sorunları çözüme ulaştırmak adına atılan adımları etkinliğe katılacak kişilerle paylaşacaklar.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin 16 Mart’ta Cezayir Toplantı Salonu’nda duyurduğu 4A kampanyası kapsamında gerçekleşecek söyleşi ile ilgili ayrıntılı bilgiye facebook sayfası üzerinden de ulaşmak mümkün.

SUNUMLAR

SEZEN YALÇIN

SPoD Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği Hukuk ve Adalete Erişim Alan Koordinatörü.

MEHMET TARHAN

Vicdani retçi, LGBT aktivisti.

Zorunlu askerlik hizmetini reddettiğini ilk kez 27 Ekim 2001 tarihinde kamuoyuna ilan etmiştir. Mehmet Tarhan halen askerlik hizmetini reddetmeye, “devlet” ise bu hakkı tanımamaya devam etmektedir. Tarhan, Anti-militarist hareket ve LGBTT Hareketi’nde aktif olarak çalışmaya devam ediyor.

Türkiyeli LGBT’lerin Adalet Mücadelesi
Kadıköy Yeşil Ev – 22 Mart Cuma 19:00
Bahariye Cad. Kırtasiyeci Sok. Çandarlıoğlu Apt.
Kadıköy / İstanbul 

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.