ManşetYeşil Havadis

Yeşilev veda ediyor

0

Yeşil hareketin İstanbul’daki merkezlerinden Yeşilev, bu cumartesi düzenlediği bir geceyle veda ediyor.

Yeşilev koordinatörlerinden yapılan açıklamada “Hepimizin türlü vesilelerle anılar biriktirdiği muhabbet durağımız, toplantı mekanımız, kutlama denilince akla ilk gelen yerimiz, göz bebeğimiz Yeşil Ev’e veda ediyoruz…” dendi.

Bu “veda”, cumartesi akşamı başlanıp pazar sabahına kadar devam edecek bir geceyle taçlandırılacak. Gecenin facebook sayfasında verilen bilgilere göre, 16 Mart Cumartesi akşamı 20:00’de başlayacak olan gece, sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek.

İstiklal Caddesi Balo Sokağında (Nevizade bitişiği) bulunan Yeşil Ev, kendini mutlu hissetmek isteyen herkesin nefes alabildiğ ender İstanbul mekanlarından birisi idi

Yeşilev koordinatörleri yolu Yeşilev’den geçen herkesi “burada yaşadığımız anılar, biriktirdiğimiz dostluklar hatırına sizleri hep birlikte son bir kez dans etmeye, birlikte sarhoş olmaya, muhabbet etmeye” bekliyor.

Beyoğlu Balo Sokak’taki mekanından çıkmak zorunda kalan Yeşilev’in yeni bir mekan arayışında olduğu, ancak uygun bir yerin henüz bulunamadığı da gelen haberler arasında.

Yeşil hareketin sembol mekanlarından olan Yeşilev, Yeşiller Partisi’nin ve ardından kurulan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin de İstanbul Beyoğlu civarındaki merkezi işlevi görüyordu.

Türkiye Yeşillerinin Onursal eşsözcüsü Feride kendinden emin bakışları ile tüm yeşillere umut tazelerken

Yeşilev aynı zamanda LGBT aktivistlerinden savaş karşıtlarına, feministlerden permakültürcülere kadar çok geniş toplumsal kesimlerin İstanbul’daki toplantı, etkinlik ve buluşma mekanıydı.

(Yeşil Gazete)

 


More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.