ManşetSpor

UEFA Galatasaray’a rakip olarak Barcelona’yı seçti

0

UEFA, bugün 13:00’de İsviçre’deki Nyon kentindeki merkezinde yapılacak olan Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali kura çekimi töreni öncesi prova amaçlı kura çekimi yaptı. Bu denemede Galatasaray’a Barcelona çıktı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından her kura çekimi canlı yayını öncesi herhangi bir aksaklıkla karşılaşmamak adına canlı yayın öncesinde gerçekleştirilen deneme maksatlı kura çekimi simulasyonunda Galatasaray’ın çeyrek finaldeki rakibi İspanyol devi Barcelona oldu.

Bu deneme kura çekimini ilginç hale getiren ise Galatasaray’ın bir önceki turda elediği FC Schalke 04 takımının da gene deneme amaçlı gerçekleştirilen kura çekiminde Galatasaray’a gerçekte de olduğu gibi rakip olması. Tesadüf bununla da kalmıyor, o deneme çekiminde de ilk maçın Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanacağı görülüyor.

Tesadüfün iğne deliğini de geçip bu işte bir bit yeniği mi var diye akıllarda soru işareti bırakan gelişme ise 2. Tur simulasyon kura çekimi ile canlı yayında gerçekleştirilen kura çekiminde rakiplerin bire bir -iç saha-dış saha maçları bile değişmeksizin-eşleşmiş olması. Bu durum bir tesadüfün değilde kurgulanmış bir UEFA gerçeğinin yansıması ise Türkiyeli futbolseverlerin Lionel Messi’yi Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da izleme düşü de çeyrek final ilk maçında gerçekleşmiş olacak.

İşte yok artık dedirten 2. Tur kurasının canlı yayından önce gerçekleşen simulasyon versiyonu. Tekraren belirtelim bu simulasyon kura çekimi ile canlı yayındaki asıl kura çekimi -inanması güç olsada- birebir örtüşmüştü.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.