ManşetTürkiye

Grup Yorum baskılara karşı destek için İdil Kültür Merkezi’ne çağırıyor

0

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 06.00 sıralarında Beyoğlu Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi üzerinde bir çok adrese operasyon düzenledi.

Polis, Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi’ne de baskın yaptı. Kısa süre önce İdil Kültür Merkezi yine bir polis baskınına uğramıştı.

Grup Yorum bu operasyonla ilgili bir basın açıklaması yayınlayarak baskıların kendilerini yıldırmayacağını, tüm halkı ve sanatçıları kendilerine destek vermek üzere İdil Kültür Merkezi önüne beklediklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada ayrıca İdil Merkezi’nde bulunanlar da isim isim belirtildi. Merkezde Grup Yorum elemanlarından İbrahim Gökçek-Selma Altın-Ali Aracı-Caner Bozkurt, Grup Yorum korosu elemanlarından Sultan Kavdır-Damla Sandal-Bahar Ertürk, İdil Tiyatro Atölyesi oyuncularından Ahmet Denizer, Yeliz Yılmaz, Ali Rıza Çelik olmak üzere toplam 10 kişi bulunduğu belirtildi.

Grup Yorum’un basın açıklaması:

Faşizm yine işbaşında!

Türkülerimizden korkuyor, sanatımızdan korkuyor, devrimciliğimizden korkuyor !
Korkularını büyüteceğiz, umudu bütün halkımıza yayacağız !

Çalışmalarımızı yürüttüğümüz kültür merkezimizin etrafı yüzlerce maskeli, tüfekli polis tarafından bu sabaha doğru 05.00’den beri kuşatma altındadır.

Yine Okmeydanı’nda bulunan İstanbul Gençlik Derneği  yine yüzlerce polis tarafından camlardan girilerek, gaz bombalarıyla basılmıştır.

Arkadaşlarımız gözaltındadır.

Bizler AKP iktidarı gibi bu vatanı emperyalistlere, cümle sömürgenlere satmaya kalkışmadık. Bizler, AKP iktidarı gibi emperyalizme boyun eğmedik.

Kurtuluş Savaşı’nda kahraman dediğimiz anti emperyalistlere, vatanseverlere, bugün terörist deniyor. Bizler devrimciler, devrimci sanatçılarız. Bu aldatmacalarla halkımızın kandırılmasına izin vermeyeceğiz.

Bu tarih bizim, bizler bu halkın evlatları, onurlu süt emmiş devrimcileriyiz. Ne halkımıza, ne vatanımıza ihanet etmedi türkülerimiz, sanatımız. Ama onlar bir avuç sömürücü asalak.. Bugün devrimcileri bulundukları her yerde halka doğruları göstermesinler diye, susturmaya çalışıyorlar. Susmayacağız.

Gözaltına da alsanız, tutuklasanız, işkence etseniz de susmayacağız.

Merhaba arkadaşlar şu an size idil Kültür Merkezi’nden yazıyoruz. Az önce öğrendik mahallemizde bulunan ve demokratik, yasal bir kurum olan Gençlik Federasyonu basılmış. Kültür merkezimiz önünde de br polis yığınağı var. Birazdan burası da basılacak. Burada Grup Yorum elemanlarından İbrahim Gökçek-Selma Altın-Ali Aracı-Caner Bozkurt, Grup Yorum korosu elemanlarından Sultan Kavdır-Damla Sandal-Bahar Ertürk, İdil Tiyatro Atölyesi oyuncularından Ahmet Denizer, Yeliz Yılmaz, Ali Rıza Çelik toplam 10 kişiyiz.

Bütün halkımızı, sanatçı dostlarımızı İdil Kültür Merkezi önüne sahiplenmeye çağırıyoruz.

Sanat Cephesi
Grup Yorum
İdil Kültür Merkezi
Fotoğraf ve Sinema Emekçileri (FOSEM)
İdil Tiyatro Atölyesi”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.