ManşetTürkiye

PKK kamu görevlilerini teslim etti

0

BDP’li Zenderlioğlu, PKK’nın elindeki rehin kamu görevlilerinin serbest bırakıldığını açıkladı. Irak’a giden heyet 8 kamu görevlisini teslim aldı.

PKK’nın değişik zamanlarda kaçırdığı 8 asker ve kamu görevlisi, Türkiye’den giden heyete Kuzey Irak’ta teslim edildi.

PKK’ nın elindeki kamu görevlilerini teslim almak için Irak ‘ a giden heyet görevlileri teslim alacağı noktaya ulaştı…Heyet Zap vadisinde Amediye yakınlarında bir noktaya geldi. Heyeti burada PKK ‘lılar karşıladı. Heyet, Zaho Vadisi Amediye yakınlarında PKK’ lılarla görüşme yaptıktan sonra 8 kamu görevlisinin bulunduğu alana gitti. PKK ’nın kaçırdığı ve Abdullah Öcalan’ın ‘çözüm süreci’ kapsamında serbest bırakılmasını istediği 8 asker ve kamu personeli, dün Kuzey Irak’a giden heyete bu sabah teslim edildi. Heyette yer alan BDP milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, ‘personeli güvenli bir şekilde teslim aldık’ açıklaması yaptı.

Kuzey Irak yönetimi ile Türk gazeteciler arasında dün akşam başlayan ve bu sabah devam eden ‘görüntü alma krizi’ nedeniyle kaçırılan 8 personelin heyete teslimi bir kaç saat gecikti.

BDP milletvekilleri Hüsamettin Zenderlioğlu ve Adil Kurt, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ile Mazlum Der Genel Başkanı Faruk Ünsal’dan oluşan heyet, saat 11:00 sularında 8 asker ve kamu personelini PKK’lılardan teslim aldı. BDP’li Hüsamettin Zemberlioğlu, AFP’ye yaptığı açıklamada rehinelerin sorunsuz bir şekilde teslim alındığını açıkladı.

(Agos)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.