Doğa MücadelesiManşet

Cangı, “Bu davanın amacı Türkiye ekoloji hareketine gözdağı vermektir”

0

Bergama Çamköy’de 2005 yılında 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlamak isteyen çevrecilere altın madeni çalışanları tarafından yapılan taşlı yumurtalı saldırıyla ilgili açılan davanın zaman aşımına uğrayacağı artık kesinleşti.

Duruşmaya Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri Sevil Turan ile Arif Ali Cangı da katıldı

Bergama Asliye Ceza Mahkemesinde, önceki gün görülen duruşmada, Çevre Gününü kutladıkları için yargılanan yaşam hakkı savunucuları, olayda mağdur taraf olmalarına rağmen açılan davada ‘sanık’ yapılmalarını içlerine sindiremediklerini belirtti.

Duruşmaya İzmir ve Bergama’dan  8 yıl önce saldırıya uğramış yaşam hakkı savunucularının yanı sıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri Sevil Turan ile Arif Ali Cangı da katıldı.

Duruşma sırasında söz alarak bir açıklama yapan Avukat Cangı olayları yönlendiren maden şirketi patronu Akın İpek’in davada sanık olarak yargılanmasının ardından kendisinin de ‘olağanüstü yollarla’ adeta rövanş alınırmışcasına sanık koltuğuna oturtulduğunu belirtti.

Cangı, “Amaç Bergama hareketi ile özdeşleşen Türkiye ekoloji hareketine gözdağı vermektir. Yargı kararları etkisizleştirilerek, toplumsal tepkiler sindirilerek yaşam alanlarının sömürülmesinin önündeki engeller kaldırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.