Spor

Terim: “Boş kaleye, direklere değil de içeriye”

0

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile yıldız golcü Burak Yılmaz, Schalke 04 maçı öncesinde basının karşısına çıktı.

Sarı-kırmızıların teknik direktörü Fatih Terim ve Burak Yılmaz, dev maç öncesinde basın mensuplarının karşısına çıktı.

Terim şunları söyledi:

-Kuralar çekildiğinden bu yana daha iyiye giden bir Schalke ile oynayacağız. İstanbul’daki sonuç berabere olunca bu durum Schalke için avantaj oldu. İyi ve ciddi bir takımla oynayacağımızı biliyoruz. Ancak biz de Avrupa’da tecrübeli bir takımız. Bu maçlardan kendimize avantaj çıkartarak çıkmayı becerdik.

-Futbolcularıma güveniyorum. Çok önemli mücadele koyacaklar ortaya. Bundan eminim. Kazanma arzusunu mücadeleye çevirmiş bir takım göreceğimize inanıyorum.

-Ümit ediyorum, boş kaleye direklere değil içeriye vururuz topu. Şans bizim yanımızda olur umarım. Direkten dönenlerin istatistiğini yapmaktansa gol deyip geçmek en kolayı.

-Ligde bir-iki haftadır iyi gitmiyoruz, tam tersi Schalke de iyi oynuyor. Dortmund derbisini kazandılar. Ancak iki kulvarın da çok farklı olduğu bir gerçek. Ligdeki performansla Şampiyonlar Ligi çok farklı olacaktır. Bundan eminim.

-Şampiyonlar Ligi değişik bir platform. Hedefimiz ilk 16’daydı. Ama buraya gelince hedefler büyüdü. Galatasaray hep sonları gördüğü için camia daha fazlasını istiyor. Ama baskı artıyor. Schalke ile oynayacağız. Şu anda Avrupa’nın en iyi takımları arasında olan bir ekip. Drogba ve Sneijder gelince bu tur geçildi gibi söylentiler çıktı ama onlar gelmeden bu takım son 16’ya kalmıştı. Bu iki tarafa da haksızlık. Elenirsek de takımımla övüneceğim.

-Schalke’nin son dönemde çok formda olduğunu düşünüyorum. İstanbul’daki maçta kritik pozisyonlar vardı. 1-0’dan sonra Hamit’in pozisyonu gol olsaydı farklı şeyler olabilirdi. Schalke’ye elenirsek üzülürüm. Çok üzülürüm.

Burak “Turu atlayacak güçteyiz

-Buraya gelmek gurur verici bir olay. Hedeflerimize ulaşmak, soyunma odasında inanmış ekibin başarıya ulaşması için yarın önemli bir gün. Galatasaray bugüne kadar Avrupa’da farklı bir maçlar oynamış geleneğin adıdır. Tur atlayıp buradan ayrılmak istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz.

(Eurosport)

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.