ManşetSpor

Vakıfbank Şampiyonlar Ligi Şampiyonu

0

Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde Vakıfbank, Rabita Bakü’yü 3-0 mağlup edip şampiyonluğa ulaştı. Vakıfbank bu sonuçla kulüp tarihinde ikinci kez bu kupayı müzesine götürme hakkını elde etmiş oldu.

Avrupa’da bu sezon yenilgi almayan iki takımın mücadelesinde iyi başlayan Vakıfbank oldu. İkinci sette Rabita Bakülü Montana etkili oyunuyla takımını sürükledi ancak Vakıfbank rakibine seti vermedi. Setin son bölümüne çok iyi oynayan kırmızı-siyahlılar 25-20 ile maçta durumu 2-0’a getirdi.

Vakıfbank’ın şampiyonluk için sahaya geldiği üçüncü sete Rabita Bakü iyi başladı ve ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Setteki heyecanın bir saniye bile durmadığı oyunda Vakıfbank son bölüme 19-18 ile avantajı ele geçirdi. Tecrübesiyle öne çıkan Vakıfbank seti 25-23, maçı da 3-0 kazanıp şampiyonluğa ulaştı.

Bu sonuçla kadın voleybolundaki başarı geleneği bu sene de devam etmiş oldu. Rüya gibi bir sezon geçirip yenilgisiz finale gelen Vakıfbank, Rabita Bakü’yü bu yıl da yenip kupanın üçüncü yıl üstüste Türkiye’de kalmasını sağladı.

Galatasaray sonunu iyi getiremedi

Galatasaray Daikin tarihinde ilk kez katıldığı Cev Final Four'u dördüncü olarak noktaladı

Günün ilk maçı olan üçüncülük mücadelesinde ise Unendo Yamamay, Galatasaray Daikin’i tie break sonunda 3-2 mağlup etti. Sarı Kırmızılı ekip grup aşamasında Japon rakibini iki maçta da mağlup etmiş olmasına karşın finale kalamamış olmanın hayal kırıklığını üzerinden atamamış olduğu belli oluyordu.

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Final Four’un ev sahibi Galatasaray Daikin, üçüncülük maçında İtalyan ekibi Unendo Yamamay’la karşılaştı.

 

 

Tie break setinde İtalyan ekibi Galatasaray Daikin’e karşı daha az hata yapınca seti 15-11, maçı da 3-2 kazanıp Dörtlü Final’de üçüncülüğü elde etti.

(Eurosport)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.