Hayvan HaklarıManşet

5199’a karşı Ankara’dan ortak ses: Ölüm Yasasına Hayır

0

Pazar günü Türkiye’nin çeşitli illerinden Başkent’e gelen hayvanseverler,  5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikleri protesto etti.

Kızılay Sakarya Caddesi’ndeki Barış Heykeli önünde toplanan hayvanseverler, “Susma haykır, kanlı yasaya hayır”, “Meclis kanlı yasanı al başına çal”, “Adil yasa istiyoruz. Kanlı yasaya hayır” şeklinde sloganlar attı.

Gitar, def ve keman gibi enstrümanların çalındığı eylemde, alkış, ıslık ve düdük sesleri de eksik kalmadı. 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikleri protesto eden grup içinde besledikleri Pitbull cinsi köpekleriyle eyleme katılanlar da bulunuyordu. Yaklaşık 20 pitbull sahibi, köpeklerinin zararsız olduğunu göstermek için hayvanları yan yana getirerek, bir gösteri yaptı.

Bazı hayvanseverlerin ise hayvan kılığına girdiği eylemde, Kızılay Meydanı’nda bulunan bir binanı çatısına “Soykırım yasasına hayır, gerçek hayvan koruma yasası istiyoruz” yazılı pankart asıldı.

Protesto gösterisinde hayvanseverlere Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın da destek verdi. “Çarşı 5199’a da Karşı” ve “Yaşamak haktır” afişi açan Beşiktaşlılar, meşale yaktı.

Basın açıklamasında, 5199 sayılı yasa için aylardır eylem yapıldığı belirtildi. Yasada değişiklik öngören tasarının kabul edilemez olduğuna dikkat çekilerek gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde söz konusu yasanın “ölüm yasası” haline geleceği vurgulandı. İlgililere çağrıda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Batı’daki uygulamaları örnek göstererek, bu yanlış yasayı haklı çıkartmaya çalışmak kabul edilemez. Gelişmiş ülkelerin yanlış uygulamalarını değil toplumumuzun vicdanına uygun uygulamalar örnek alınmalıdır. Mevcut yasanın hiçbir hayvanın esir olamayacağı ve öldürülemeyeceği bir şekle dönüştürülmesini istiyoruz.”

Fotoğraflar: Ali Serdar Gültekin

(Yurt Haber, Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.