Doğa MücadelesiManşet

Tabiatı bozuk yasaya karşı şimdi de TBMM’de eylem var

0

Yeşiller ve Sol Gelecek’in çağrıcısı olduğu Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı’na karşı ses çıkar eyleminde bugün eylem yeri Ankara.

Eylemciler TBMM Dikmen Kapısı önünde buluştu. Basın açıklamasını Yeşiller/Sol Ankara’dan  Ankara İl Eşsözcüsü Akın Atauz ve YK üyesi Gülnur Öztaşokudu. Basın açıklamasında mecliste görüşülecek tasarının görüşmesinin durdurulması, yasanın hemen ve hiçbir şart öne sürmeden geri çekilmesi talep edildi.

Basın açıklamasını Yeşiller/Sol Ankara'dan Akın Atauz ve Gülnur Öztaş okuyor

Basın açıklamasının ardından eylemciler attıkları sloganlar ile hazırladıkları pankartlar ile doğanın imhasının önünü açmak üzere bilinçli olarak hazırlandığı gün gibi aşikar olan tabiat kanununun bu hali ile çıkmasına izin vermeyeceklerini gösterdiler.

Bir sokak sanatçısı da kartal kanatlı kostümü, başında dünya figürü olan asası ve taşıdığı barış sembolü ile eyleme katıldı

Yeşiller/Sol Ankara Eşsözcüsü Akın Atauz ile YK Üyesi Filiz Özdemir saat 14:oo’de meclise giderek Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin yasa tasarısı hakkında hazırladığı dosyayı milletvekillerine teslim edecek. Meclisteki görüşmelerinde CHP’den Şafak Pavey ile Melda Onur ve BDP’den Pervin Buldan ile de buluşacak olan Atauz ve Özdemir kanun tasarısında yapılması gereken değişiklikleri iletecekler.

Ankara’da ikinci eylem yeri olarak Yüksel Caddesi seçildi. 17:30’da tüm Ankara halkı doğanın imhasına izin verilmemesi adına Yüksel Caddesi’ne gelerek hükümetin bu tasarısına karşı ses çıkarmaya çağrıldı.

Fotoğraflar: Koray Doğan Urbarlı

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.