DünyaManşet

Avrupa Yeşilleri’nden Merkel’e Türkiye uyarısı

0

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’ye yaptığı 2 günlük gezinin ardından bir açıklama yapan Avrupa Yeşilleri Merkel’i tutarlı olmaya ve Türkiye’nin AB’ye girmesine daha fazla zorluk çıkarmamaya çağırdı.

Avrupa Yeşiller Partisi (EGP) eşbaşkanı Reinhard Bütikofer

Alman milletvekili ve Avrupa Yeşiller Partisi (EGP) eşbaşkanı Reinhard Bütikofer, Merkel’in 24-25 Şubatta gerçekleşen ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada ilk adım olarak AB’nin Türkiye vatandaşlarına uyguladığı vize rejiminin serbest bırakılmasını önerdi. Merkel – Sarkozy ikilisinin Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecini tıkadığı vurgulanan açıklamada “Yeşiller olarak Almanya Başbakanı’nı engellemelere son verip, Türkiye’nin üyeliği için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz” denildi.

Merkel’in Türkiye görüşmelerinde tutarsız bir politika sergilediğini söyleyen Bütikofer, Merkel’in söyledikleri ile uygulamalarının farklı olduğuna dikkat çekti. “Merkel bir yandan Türkiye’nin AB üyeliği konusunda vaadlerde bulunuyor, öte yandan çekimser duruşunu değiştirmiyor” diye konuşan EGP eşbaşkanı, müzakerelerde sadece bir başlık daha açılmasının yetersiz olacağını dile getirdi.

Şimdiye kadar  Merkel’in Türkiye için gönlünden geçenin tam üyelik değil imtiyazlı ortaklık olduğu bilinmekteydi. Yeşiller tarafından yapılan açıklamada bir başlık açılmasının Merkel’in kararlı olduğunu göstermeye yetmeyeceği ve Merkel’in tutumunun sadece Almanya Başbakanı olarak değil AB’nin önde gelen karar vericisi olması nedeniyle önem taşıdığı belirtildi.

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.