Doğa MücadelesiManşet

Alakır özgür akıyor

0

Alakır Nehri Kardeşliği’nden mesaj var. 5 Aralık 2012’de Antalya Bölge İdare mahkemesinin Dedegöl Enerji’ye ait Kürce HES (Hidroelektrik Santrali) ile ilgili verdiği ‘yürütmeyi durdurma’ kararırının dün itibarı ile uygulamaya geçirilmesi ve hidro elektrik santrali için barajlarda iki seneye yakın zamandır tutulan suyun vadiye yeniden bırakılması üzerine Alakır Nehri Kardeşliği Platformu bir mesaj yayınladı.

Derelerin, vadilerin, ovaların, tüm tabiatın gözünü kar hırsı bürümüş sermayeye kaptırılmayacağına olan derin inancımıza bir harç daha katan bu mesajı sizlerle paylaşıyoruz

“ALAKIR ÖZGÜR AKIYOR!

Bugün itibariyle (26 şubat 2013 salı) saat 15:00’te yetkililer nezaretinde, 5 aralıkta Antalya Bölge İdare mahkemesinin Dedegöl Enerji’ye ait KÜRCE HES (Hidroelektrik Santrali) ile ilgili verdiği’yürütmeyi durdurma’ kararı  uygulanarak baraj kapakları açılmış ve 2 seneye yakındır suya kavuşmayı bekleyen vadideki tüm canlıların hasreti sona ererek ALAKIR ÖZGÜR AKMAYA ve vadiye can katmaya yeniden kaldığı yerden devam etmeye başlamıştır.

3 senedir (11 mart 2010’dan beri) KÜRCE HES projesinin yıkımına karşı yürüttüğümüz hukuksal mücadelede, maddi ve manevi desteğini alakırıntüm canlılarından esirgemeyerek, özveriyle, aşkla, barış ve kardeşlikle bu ‘yaşam’ mücadelesine emeğini, yüreğini koyan herkese alakırın tüm canlıları adına teşekkürler.

Ancak mücadele devam ediyor. Muhtemel tüm oyunlara karşı bu yeni süreçtede tüm farkındalığımızla uyanık kalacağız. Her an gece, güzdüz baraj kapaklarının kapatılmadığını kontrol ediyor olacağız.

Bu kazanılmış haklarımıza yönelik yapılması muhtemel yeni oyunlara karşı her türlü tepkimizi göstereceğimizi ve bu yıkım projeleri tamamenvadiyi terk edene kadar tetikte olup, mücadelede kalacağımızı birkez daha bildiriyoruz.

Tüm nehirler özgürce ait olduğu tüm canlılara akmadan, tüm yaşam kaynaklarının, kültürlerin, düşünce ve eylemlerin önüne çekilmiş olantüm barajlar yıkılmadan, insanlık onuru tekrar özgürleşmeden ne sevinebiliriz ne bir kutlama yapabiliriz nede ‘yaşam’ mücadelemizdenen ufak bir ödün verebiliriz.

Canlıların ve insanlığın önündeki tüm barajlar yıkılıncaya ve özgürleşinceye kadar mücadeleye devam!

ALAKIR NEHRİ KARDEŞLİĞİ”

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.