ManşetYeşillerden

Yeşiller/Sol Tabiat Kanununa geçit vermemek için meydanlarda

0

Yeşiller ve Sol Gelecek’in çağrıcısı olduğu Tabiat Kanunu Yasa Tasarısı’na karşı ses çıkar eylemi İstanbul’un yanı sıra  Bursa, Çanakkale, Adana, Antalya ve İzmir’de de eşzamanlı olarak gerçekleşti.

 

Yeşiller/Sol Ankara İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada 27 Şubat Çarşamba günü TBMM Dikmen kapısı önünde yapılacak eyleme tabiatın tahribine karşı ses çıkarmak isteyen herkes davet edildi.

Avrupa Genç Yeşiller Federasyonu üyeleri de İstanbul’da düzenenen eyleme katıldı. Genç Yeşiller Federasyonu resmi sitesinden de eylemin duyurusunu yaparak hafta içinde TBMM Genel Kurulunda görüşülecek Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı’nın yol açacağı doğa yıkımlarına dikkat çekti.

Bursa


Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Örgütü Hükümet’in Meclis’e getirdiği yeni Tabiat Kanunu Tasarısı’nı Bursa Orhangazi Parkı’nda protesto etti.

40 kadar kişinin katıldığı eylemde Tabiat Kanunu Yasa Tasarısı’nın tehlikelerine dikkat çekildi. “Kamunun yararı kimin yararı”, “Derdiniz talan, Yasanız yalan”, “Değiştir, değiştir. Tabiatı deği kanunu değiştir” sloganlarının atıldığı eylemde kanun tasarısında geçen kamu yararı ifadesindeki kamu yararının altında ekonomik kalkınma ve doğa tahribatının yattığına dikkat çekildi.

Antalya


Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Antalya İl Örgütü de tabiat kanunu yasa tasarısına karşı ses çıkardı. Kale kapısı önünde yer alan Attalos Heykeli önünde toplanan Yeşiller/Sol üyeleri sloganlar atarak tabiat kanunu yasa tasarısını protesto etti.

Antalyalı doğa severler basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçti.  “Değiştir Değiştir Tabiatı değil kanunu değiştir”, “Tabiatı bu yasadan koruyun”,”Doğa talanını yasalaştırma!” sloganlarının atıldığı eylemde doğa katili bu yasaya geçit verilmeyecdeği vurgusu yapıldı.

İzmir

Tabiat Kanunu Yasa Tasarısı İzmir’de protesto edildi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl Örgütü’nün organize ettiği eylem Alsancak’ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde gerçekleşti.

Basın açıklamasını Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl Eş Sözcüsü  Güneş Akçay’ın okuduğu eylemde katılımcılar ellerinde “Tabiat Kanunu’nu Geri Çekin” , “Derdiniz doğayı talan, yasanız yalan”, ” Kamu yararı kimin kararı” , ” Meclis bu tasarıyı yasama”, ” Ayağını gezegenine göre uzat”, “Sürdürülebilir kullanım sürekli yıkımdır”, “” Kullanmaya değil korumaya devam et”, ” Üstün kamu yararı alçak sermaye kararı” “Doğanın sınırları yoktur”, ” Doğanın sınırlarını siyasetçiler çizemez, ” Değiştir Değiştir Tabiatı değil kanunu değiştir”, “Tabiatı bu yasadan koruyun”,”Doğa talanını yasalaştırma!”, ” Kanun sizde, son söz doğada!”, “Çocuklarınıza fenalık yapmayın”, “. Derdiniz talan, yasanız yalan”, ” Biz yaşam istiyoruz, talan değil”, “Tabiatı bozuk yasa istemiyoruz” “Tabiat Kanunu’nu Geri Çekin, Yeşiller ve Sol Gelecek” yazan döviz ve pankart  taşıyan partililer , “Kamu yararı kimin kararı” , “Değiştir Değiştir Tabiatı değil kanunu değiştir” ve “Tabiatı bu yasadan koruyun” sloganları atarak cadde boyunca yürüdü.

Adana ve Çanakkale

Tabiat Kanunu yasa tasarısı Adana ve Çanakkale’de de protesto edildi. Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nin yanında bulunan Abidin Dino Parkı’nda toplanan eylemciler yasa tasarısının halka rağmen çıkartılmak istendiğini ancak buna izin verilmeyeceğini belirtti.

Çanakkale’de toplanma alanı Yalı Hanı oldu. Çanakkaleli Yeşiller ve Sol Gelecek üyeleri değişik illerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen diğer protesto gösterilerinde de olduğu gibi Tabiat Kanunu Yasa Tasarısı’nın yaratacağı doğa tahribatına izin verilemeyeceğinin altını çizdi.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.