ManşetTürkiye

Berfo Ana’nın Cumartesi Anneleri ile vedası

0

105 yaşında hayata gözlerini kapatan kamuoyunun Berfo Ana olarak tanıdığı Berfo Kırbayır‘ın cenazesi, bu sabah yakınları tarafından Karacaahmet Mezarlığı Gasilhanesi’nden alındı.

Kırbayır’ın kırmızı karanfillerle süslenen tabutu cenaze aracına konulduktan sonra Galatasaray Meydanı’nda Cumartesi Anneleri’nin de hazır bulunacağı tören için yola çıkarıldı.

Burada yapılacak töreni ardından cenaze Üsküdar Şakirin Camii’ne getirilecek. Berfo Ana’nın naaşı, Cuma Namazı’nı takiben kılınacak cenaze namazının toprağa verilmek üzere memleketi olan Ardahan’ın Göle İlçesi’ne götürülecek.

Berfo ana için düzenlenen törene BDP Eş Genelbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Kardeşimin kemiklerini verin, anamın yanına yatıralım


Berfo Kırbayır’ın kızı Fatma Gülmez, Başbakan Erdoğan’a seslendi: “Anamın vasiyetini yerine getir ne olursun! Anamın gözü açık gitti. Kardeşimin kemiklerini verin, anamın yanına yatıralım.”

Fatma Gülmez konuşurken kızı Seval Gülmez de gözyaşlarına boğuldu. Berfo Kırbayır’ın cenazesi alkışlarla Galatasaray Meydanı’ndan uğurlandı. BDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş, gündeme ilişkin soruları yanıtlamayı, “Berfo ana için görevimizi yerine getiriyoruz” diyerek reddetti. Berfo Kırbayır’ın cenazesi Galatasaray Meydanı’ndaki törenin ardından Şakirin Camiii’ne götürüldü.

(T24, DHA, Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.