Yerel

Bodrum kilisesine kavuşuyor

0

Bodrum’da 280 yıllık Ortodoks Aya Nikola Kilisesi’nin duvar kalıntıları ortaya çıkmaya başladı. Hilmi Uran Meydanında 45 yıldır Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan bina daha önce bu meydanda bulunan kilisenin üzerine inşa edilmişti.

1780 yılında yapılan Bodrum Aya Nikola Kilisesi 1965 yılında dönemin Belediye Başkanı Derviş Görgün zamanında 10 bin lira bedelle Köyişleri Bakanlığı’na satıldı. Ardından‘çökme tehlikesi’ bahanesiyle kısmen yıkılarak ve üzeri sıvanarak önce depo ardından iki yıl sinema olarak kullanıldıktan sonra 1970 yılında ise Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilerek Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılmaktaydı. Son zamanlarda seyyar satıcılar tarafından kullanılan bina için yıkım kararı üzerine Bodrum halkı ve esnafı tarafından imza kampanyası  düzenlenmiş ve Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un öncülük etmesiyle orijinaline uygun olarak yeniden inşa edilmesi kararlaştırılmıştı.

Kiliseyi ortaya çıkarmak için çalışmalar bir ay önce başlamıştı. Bodrum’da Bugün gazetesinin haberine göre ek duvarların yıkıldığı kilisenin duvarları ortaya çıkmaya başladı. 2 ay daha sürecek olan çalışmaların ardından kilise yeniden faaliyete geçecek.

Bodrum’da Bugün, Yeşil Gazete

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.