ManşetTürkiye

Erdoğan, Sinop’ta yaşananlardan muhalefeti sorumlu tuttu

0

Başbakan Erdoğan, dün Sinop’ta BDP’li milletvekillerinin yaşadıklarından CHP ve MHP’li grupların sorumlu olduğunu söyledi.

Bugünkü grup toplantısında, CHP ve MHP’lilerden oluşan grupların provokasyonun içinde olduğunu belirten Başbakan, “Beğenirsin, beğenmezsin, bu gelenler bu ülkenin seçilmiş milletvekilleri… Yapacakları toplantı yasalar içinde olduğu sürece saygı duymak zorundasın. Bunların genlerinde bu tür toplantılara saygı yoktur, saygısızlık vardır” dedi.

Erdoğan, 13 yıl önce yola çıkarken, etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını söylediklerini belirterek, ”Biz Kürt milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Laz, Türk ve Arap milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Hepsini ayaklarımızın altına alıyoruz. Çünkü değerler silsilesi içerisinde böyle ırki, kavmiyete dayanan milliyetçilik yoktur. Bu şeytandandır” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan jet yanıt: Bu cümleyi git yüreğin varsa Rize’de söyle bakalım”

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız” dediğini belirterek, “Şimdi Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum: Yüreğin yetiyorsa, cesaretin varsa, adam gibi adamsan git bu konuşmayı Rize’de yap” dedi.

Bahçeli: “Yediği ekmek haram, içtiği su zehir olacak”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Midyat’ta toplu açılış törenindeki, “Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız” sözlerine tepki gösteren Bahçeli, Erdoğan’ın Türklük ve milliyetçilikle ilgili nefretini, tahammülsüzlüğünü akla ve hayale sığmayacak ifadelerle ortaya koyduğunu savundu.

Bahçeli, şöyle devam etti:

“Bize göre, Türklüğe hakaret eden, milliyetçiliği ayaklar altına aldığını söyleyebilecek kadar ileriye giden birisinin yediği ekmek haram lokma, içtiği su zehir olacak ve boğazına duracaktır. Varlıklarını küresel ve kanlı hesaplara paspas edenlerin milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını ulu orta beyan etmeleri ve bununla yetinmeyerek Türklüğe saldırmaları asırlık sömürgeci planların kimlere kadar nüfuz ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır.”

(CNNTürk, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.