ManşetSpor

Dinçdağ düdüğünü gazozuna oynayanların liginde çalacak

0

Eşcinsel olduğu bilgisinin kendi izni dışında, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) sızdırıılmasının ardından hakemlik görevine devam etmesine izin verilmeyen Halil İbrahim Dinçdağ hakemlik görevini artık amatör bir futbol ligi olan Gazoz Ligi’nde devam ettirecek.

Cinsel kimliği bahane gösterilerek çok sevdiği işinden koparılan Dinçdağ’ın TFF aleyhine açtığı tazminat davasının yeni duruşması ise 19 Şubat Salı (yarın) günü Çağlayan adliyesinde görülecek.

Endüstrileşen futbolun körelttiği centilmenlik ve oyundan keyif alma olgularını öne çıkaran futbol organizasyonu Gazoz Ligi, bunun yanı sıra toplumda ayrımcılığa uğrayanların yanında olan duruşunu bu kez de Halil İbrahim Dinçdağ’a liglerinde maç yönettirerek devam ettiriyor.

Maçları her hafta salı ve çarşamba akşamları oynanan ligde Halil İbrahim Dinçdağ, iki günde birer maç yönetecek. Beşiktaş Futbol Kulübü’nün eski antrenman tesisleri olan Fulya Şan Ökten Halı Sahası’nda oynanan ligde Halil İbrahim Dinçdağ 19 Şubat Salı akşamı 21.00’de Espora FC ile İstanpauli FM ve 20 Şubat Çarşamba akşamı 21.30’da Etkisiz Eleman ile Spartakistanbul arasında oynanacak maçları yönetecek.

Bu yıl 3. senesini dolduran Gazoz Ligi, daha önce de ağustos ayında vefat eden Devrimci Spor Emekçileri Sendikası eski Başkanı ve Galatasaray’ın 70’li yıllardaki sol açığı Metin Kurt’u anmak üzere sezon başında düzenlediği hazırlık kupasının adını Metin Kurt Kupası koymuştu. 19 Ocak haftasına denk gelen maçlarda da sosyal paylaşım sitesi twitter’da #GollerAhparigİçin sloganıyla ligde atılan golleri Hrant Dink’i anmak vesilesiyle ona ithaf etmişti.

Metin Kurt Kupası ve Ahparig için oynuyoruz etkinliği hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için :

gazozligi.com/ahparig-icin-oynuyoruz/

gazozligi.com/gazoz-ligi-metin-kurt-kupasi/

Gazoz Ligi nedir?

2009 yazında yazarlar arası turnuvalar ve özel maçlara katılmak üzere Bağış Erten’in kaptanlığında kurulan Ayazma’nın (Anadolu Yazarlar ve Müzisyenler Ayaktopu Takımı) bir buçuk yıldır maç yaptığı ve dostluk kurduğu 10 takımla bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Bu sene 3. yılını yaşayan ligde 13 takım bulunmaktadır. Küme düşmenin olmadığı ligde, normal sezonu sonuncu bitiren takımın da şampiyon olma olanağı var.

Ayrıntılı bilgi için www.gazozligi.com

Haber: Volkan Ağır

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.